Πτωτικά άνοιξαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την τελευταία ημέρα μιας ταραχώδους εβδομάδας, ενώ τα περιστερίσια μηνύματα των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ μετά την έκθεση για μια ελαστική αγορά εργασίας συγκράτησαν τις απώλειες.

Ο Dow Jones υποχώρησε 38,4 μονάδες ή 0,10% στο άνοιγμα στις 39.408,06 μονάδες. Ο S&P 500  σημείωσε πτώση 4,7 μονάδων ή 0,09% στο άνοιγμα στις 5.314,66 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 23,5 μονάδων ή 0,14% στις 16.636,522 μονάδες .

Γουόρεν Μπάφετ: Πώς έπαιξε έξυπνα με το carry trade σε γεν και κέρδισε

Οι μετοχές της Paramount Global σημείωσαν άνοδο που ξεπέρασε το 6%  6% μετά την δημοσίευση προσαρμοσμένων κερδών που ανέτρεψαν τις εκτιμήσεις και ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 15% του εργατικού δυναμικού της στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της E.l.f Beauty υποχώρησαν κατά 9%,καθώς  ο λιανοπωλητής ομορφιάς δημοσίευσε επιφυλακτική καθοδήγηση.

Οι μετοχές ανέκαμψαν κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της Πέμπτης, αφού σημείωσαν βουτιά νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς ο τελευταίος εβδομαδιαίος αριθμός αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας βοήθησε να μετριαστούν οι ανησυχίες των επενδυτών για την ισχύ της αγοράς εργασίας και την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι αγόρασαν τη βουτιά, θεωρώντας ότι η ανάκληση είναι μια αρκετά υγιής διόρθωση

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,3%, σημειώνοντας την καλύτερη σύνοδό του από τον Νοέμβριο του 2022, ενώ ο Dow σημείωσε άνοδο περίπου 683 μονάδων, ή σχεδόν 1,8%. Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 2,87%.

Προσπάθειες ανάκαμψης από το sell off

Οι επενδυτές προσπαθούν να αναζωογονήσουν τη δυναμική της αγοράς φέτος μετά το απότομο παγκόσμιο sell-off της Δευτέρας, το οποίο πυροδοτήθηκε από τα απογοητευτικά στοιχεία μισθοδοσίας της περασμένης Παρασκευής, τις ανησυχίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα μείωσης των επιτοκίων της Federal Reserve και τις κινήσεις των επενδυτών που είχαν θέσεις σε  carry trade σε γεν.

Οι επενδυτές φαίνεται ότι αγόρασαν τη βουτιά, θεωρώντας ότι η ανάκληση είναι μια αρκετά υγιής διόρθωση.

«Το θεμελιώδες υπόβαθρο παραμένει ευνοϊκό για τις μετοχές να έχουν ανοδική τάση, ιδιαίτερα για επενδυτές με χρονικούς ορίζοντες που εκτείνονται μέχρι το τέλος του έτους και μετά» εξηγεί στο CNBC ο Terry Sandven, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στην U.S. Bank Wealth Management. «Βραχυπρόθεσμα, τα αυξημένα επίπεδα αστάθειας είναι πιθανό να είναι περισσότερο ο κανόνας έναντι της εξαίρεσης, καθώς οι αποτιμήσεις στην ευρεία αγορά παραμένουν υψηλές και οι εποχιακές τάσεις υποδηλώνουν συγκρατημένες αποδόσεις κατά τις «σκυλίσιες μέρες του καλοκαιριού».

Παρόλο που οι κύριοι μέσοι όροι αυξήθηκαν την Πέμπτη, παραμένουν χαμηλοί από την εβδομάδα μέχρι την ημερομηνία. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,5% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq και ο Dow υποχωρούν περίπου 0,7%. Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq οδεύουν να κλείσουν την τέταρτη εβδομάδα με απώλειες για την τέταρτη χαμένη τους εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street