Σε θετικό έδαφος γύρισε ο S&P 500 μετά το πτωτικό ξεκίνημα, καθώς συνεχίζεται η απίστευτη επιστροφή του χρηματιστηρίου από το βίαιο sell off της Δευτέρας. O δείκτης είναι απέχει ελάχιστα να εξαλείψει τις απώλειες που κατέγραψε αυτή την εβδομάδα από την πλήρη εξάλειψη των απωλειών για την εβδομάδα.

Ο S&P 500 διαπραγματεύεται 0,1;% υψηλότερα και υποχωρεί μόλις 0,4% για την εβδομάδα. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ο Dow Jones κινείται οριακά χαμηλότερα.

Ομόλογα: Μια χαοτική εβδομάδα για την νευρική αγορά

Αυτή η εβδομάδα ήταν η πιο ασταθής εβδομάδας το 2024 για την αγορά. Ο Dow έπεσε τη Δευτέρα 1.000 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 3% στη χειρότερη μέρα του από το 2022. Τα απογοητευτικά στοιχεία μισθοδοσίας των ΗΠΑ από την προηγούμενη εβδομάδα και οι ανησυχίες ότι η Federal Reserve άργησε πολύ με τις μειώσεις των επιτοκίων μαζί με την εκτόνωση του δημοφιλούς carry trade  από hedge funds ήταν οι καταλύτες του ξεπουλήματος.

 Ο Dow υποχωρεί μόλις 0,7% για την εβδομάδα και ο Nasdaq μόλις κατά 0,6%

Δεν είναι μόνο οι αγορές μετοχών που είχαν μια ασταθή εβδομάδα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 3,7% για να ανέλθει στο 4% την Πέμπτη. Τελευταία διαπραγματευόταν γύρω στο 3,93%.

Το θετικό γύρισμα

Ωστόσο, οι κύριοι μέσοι δείκτες επέστρεψαν, μετά τα στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας που συνέβαλαν στην άμβλυνση των ανησυχιών των επενδυτών για την οικονομία των ΗΠΑ. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,3% την Πέμπτη καταγράφοντας την καλύτερη ημέρα του από τον Νοέμβριο του 2022, ενώ ο Dow των 30 μετοχών σημείωσε άνοδο περίπου 683 μονάδων. Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq σημείωσε άνοδο που άγγιξε το 2,9%.

Ο Dow υποχωρεί μόλις 0,7% για την εβδομάδα και ο Nasdaq μόλις κατά 0,6%.

Στα χαμηλά της Δευτέρας, ο S&P 500 υποχώρησε σχεδόν 10% από το πρόσφατο υψηλό όλων των εποχών. Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe— χρησιμοποιείται από τη Wall Street για τη μέτρηση του φόβου — έφτασε σε ύψη που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά κατά την έναρξη της πανδημίας και της Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης.

Ωστόσο, οι επενδυτές άρχισαν να αγοράζουν τη βουτιά με την ιδέα ότι μια άλλη κρίση ή ύφεση δεν ήταν στον ορίζοντα και οι απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας συνδέονταν περισσότερο με τα hedge funds που ξεδιπλώνουν ένα μακροχρόνιο στοίχημα σε ένα φθηνό γιεν Ιαπωνίας παρά οτιδήποτε μεγαλύτερο.

Μετοχές όπως η Meta, ηγέτης της Megacap Tech και η  Eli Lilly οδήγησαν στην επιστροφή από τα χαμηλά. Η Meta σημείωσε άνοδο 5% την Παρασκευή, ενώ η Eli Lilly  11%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street