Στα 65 εκατ. ευρώ ανέρχεται το νέο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας για δήμους, στο πλαίσιο της παρέμβασης Π3-73-1.2: «Βελτίωση Πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027 (ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027).

Σύμφωνα με την προδημοσίευση της πρόσκλησης, όπου δικαιούχοι για την υποβολή των σχετικών προτάσεων είναι οι Δήμοι της χώρας, θα χρηματοδοτηθούν έργα τα οποία αφορούν βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, υλοποιούνται σε εκτός σχεδίου περιοχές, προβλέπουν τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση, δεν περιλαμβάνουν δαπάνες που αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης, κλπ.

ΚΑΠ: Στα 31 εκατ. ευρώ η ίδρυση Ομάδων Παραγωγών -Ξεκινούν οι αιτήσεις

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 150.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων ορίζεται το ποσό των 500.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη των πράξεων ανέρχεται σε 65.000.000 ευρώ

Κατ΄ εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση με προϋπολογισμό μέχρι το ποσό του 1.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) μόνο στις περιπτώσεις που η πρόταση αφορά φυσικό αντικείμενο συνεχόμενο (μία αγροτική οδός), λειτουργικό και λόγοι οδικής ασφαλείας  επιβάλλουν την ολοκλήρωσή της  μέχρι το ποσό αυτό.

Με τα έργα που θα συγχρηματοδοτηθούν διασφαλίζεται η οδική ασφάλεια και η απρόσκοπτη μετακίνηση των γεωργών και κτηνοτρόφων στις εκμεταλλεύσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επιλέξιμες δαπάνες

Ως επιιλέξιμες δαπάνες πράξης είναι αυτές που αφορούν την κατασκευή έργων για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη ή κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Στις επιλέξιμες δαπάνες συμπεριλαμβάνονται και οι απαιτούμενες αποκλειστικά για το έργο δαπάνες που αφορούν:

  •  την οριστική μελέτη κατασκευής του έργου, η οποία θα πρέπει να έχει εκπονηθεί μετά τις 01/01/2023 και πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στήριξης,
  • τις αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες,
  • τις δαπάνες Οργανισμών Κοινής Ωφελείας (ΟΚΩ).
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO