Την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας σε έναν δεύτερο γύρο απολύσεων φέτος, σχεδιάζει η Cisco καθώς η αμερικανική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού δικτύωσης μετατοπίζει την εστίασή της σε τομείς με υψηλότερη ανάπτυξη, όπως η κυβερνοασφάλεια και η τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα αναφέρει σε αποκλειστικό του θέμα το Reuters .

Cisco: Θα κατασκευάσει κέντρο κυβερνοασφάλειας στην Ταϊβάν

Ο αριθμός των ατόμων που θα επηρεαστούν θα μπορούσε να είναι παρόμοιος ή ελαφρώς υψηλότερος από τους 4.000 υπαλλήλους που απέλυσε η Cisco τον Φεβρουάριο και πιθανότατα θα ανακοινωθεί ήδη την Τετάρτη με τα αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας, δήλωσαν οι πηγές, οι οποίες δεν ήταν εξουσιοδοτημένες να μιλήσουν δημοσίως.

Το Reuters ανέφερε αποκλειστικά την περικοπή θέσεων εργασίας που ανακοίνωσε η Cisco με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια τον Φεβρουάριο, πριν η εταιρεία την ανακοινώσει.

Η εταιρεία απασχολούσε περίπου 84.900 άτομα τον Ιούλιο του 2023, σύμφωνα με την ετήσια κατάθεσή της. Ο αριθμός αυτός δεν λαμβάνει υπόψη τις απολύσεις του Φεβρουαρίου. Η Cisco δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Πτώση της μετοχής

Οι μετοχές της υποχώρησαν σχεδόν 1% μετά την πρώτη αναφορά του Reuters για τις περικοπές. Η μετοχή σημείωνε πτώση άνω του 9% φέτος στο κλείσιμο της Πέμπτης.

Η Cisco, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία δρομολογητών και μεταγωγέων που κατευθύνουν την κυκλοφορία στο διαδίκτυο, αντιμετωπίζει την υποτονική ζήτηση και τους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού στην κύρια δραστηριότητά της.

Αυτό έχει ωθήσει την εταιρεία να διαφοροποιηθεί με κινήσεις όπως η εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Splunk, ύψους 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία ολοκλήρωσε τον Μάρτιο. Η εξαγορά θα μειώσει την εξάρτησή της από τις εφάπαξ πωλήσεις εξοπλισμού ενισχύοντας τη συνδρομητική της δραστηριότητα.

Η εταιρεία προσπαθεί να ενσωματώσει προϊόντα AI στις προσφορές της και τον Μάιο επανέλαβε τον στόχο της για παραγγελίες προϊόντων AI αξίας 1 δισ. δολαρίων το 2025.

Τον Ιούνιο, εγκαινίασε ένα ταμείο ύψους 1 δισ. δολαρίων για να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις AI, όπως οι Cohere, Mistral AI και Scale AI. Η εταιρεία δήλωσε τότε ότι είχε πραγματοποιήσει 20 εξαγορές και επενδύσεις με επίκεντρο την ΤΝ τα τελευταία χρόνια.

Οι απολύσεις είναι οι τελευταίες στον κλάδο της τεχνολογίας, ο οποίος έχει μειώσει το κόστος φέτος για να αντισταθμίσει τις μεγάλες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή