Η Sony δεν είναι κάποια τυχαία εταιρεία στον χώρο της ψυχαγωγίας και το απέδειξε ανακοινώνοντας την Τετάρτη άλμα κατά 10% στα λειτουργικά κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, αφού είδε ισχυρή ανάπτυξη στις επιχειρήσεις ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μουσικής και τσιπ απεικόνισης.

Το μουσικό τμήμα του ιαπωνικού τεχνολογικού γίγαντα, ειδικότερα, έλαβε ώθηση κατά τη διάρκεια του τριμήνου καθώς η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της R&B σταρ Μπιγιονσέ “Cowboy Carter” ενίσχυσε την απόδοσή του.

Sony Music: Πόσο διαπραγματεύεται την αγορά του μουσικού καταλόγου των Queen

Σύμφωνα με το CNBC τα αποτελέσματα της Sony το τρίμηνο Ιουνίου, ήταν σε σύγκριση με τις συναινετικές εκτιμήσεις της LSEG:

Έσοδα: 3,01 τρισεκατομμύρια γιεν Ιαπωνίας (20,5 δισεκατομμύρια δολάρια), έναντι 2,8 τρισεκατομμυρίων γεν που αναμένονταν. Αύξηση 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Λειτουργικά κέρδη: 279,11 δισεκατομμύρια γεν (1,9 δισεκατομμύρια δολάρια), έναντι 275,35 δισεκατομμυρίων γεν αναμενόμενα. Αύξηση 10% από έτος σε έτος.

Σε μια ανακοίνωση κερδών την Τετάρτη, η Sony δήλωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου επωφελήθηκαν από «σημαντικές αυξήσεις» στις υπηρεσίες παιχνιδιών και δικτύου, στη μουσική και στις λύσεις απεικόνισης και ανίχνευσης.

Τα παιχνίδια πάντα δημοφιλή

Τα παιχνίδια, για τα οποία η Sony είναι γνωστή χάρη στις δημοφιλείς κονσόλες της PlayStation, συγκέντρωσαν έσοδα 864,9 δισεκατομμυρίων γιεν το τρίμηνο, αυξημένα κατά 12% από 771,9 δισεκατομμύρια γιεν πριν από ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, τα τμήματα μουσικής και αισθητήρων απεικόνισης της Sony σημείωσαν άλματα εσόδων κατά 23% και 21%, αντίστοιχα.

Για ολόκληρο το έτος 2024, η Sony αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της λέγοντας ότι τώρα αναμένει να φτάσει πωλήσεις 12,6 δισεκατομμυρίων γιεν. Αυτό είναι 2% υψηλότερο από αυτό που προμήνυε η εταιρεία.

Η Sony αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για λειτουργικά κέρδη κατά 3%, σημειώνοντας ότι αναμένει να φτάσει τα 1,3 τρισεκατομμύρια γιεν σε ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το έτος.

Η Sony παίρνει ώθηση από την Μπιγιονσέ

Εντός του μουσικού τμήματος, η Sony έλαβε ώθηση από νέα ηχογραφημένη μουσική που κυκλοφόρησε κατά τη διάρκεια του τριμήνου του Ιουνίου — συμπεριλαμβανομένης από την Αμερικανίδα σταρ Μπιγιονσέ

Η Sony απαρίθμησε το “Cowboy Carter” της Μπιγιονσέ, το “We Don’t Trust You” των Future & Metro Boomin και το “SOS” της SZA ανάμεσα στα κορυφαία 10 ηχογραφημένα μουσικά έργα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τη Sony Music Entertainment το πρώτο τρίμηνο.

Το «Cowboy Carter», που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, αποτίει φόρο τιμής στην πατρίδα της Μπιγιονσέ, το Χιούστον του Τέξας. Είναι μια από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες του 2024 μέχρι στιγμής, μαζί με το “The Tortured Poets Department” της Τέιλορ Σουίφτ.

Τον Μάιο, η ιαπωνική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης ανέφερε ένα απογοητευτικό πλήρες έτος 2023, έχασε ελάχιστα τον στόχο της για ετήσιες πωλήσεις PlayStation 5. Η εταιρεία εκείνη την εποχή ανέφερε συνολικές πωλήσεις μονάδων 20,8 εκατομμυρίων για το οικονομικό έτος 2023, χαμηλότερες από τις 21 εκατομμύρια μονάδες που η Sony είπε ότι περίμενε.

Απογοήτευση από το PlayStation 5

Την Τετάρτη, η Sony ανακοίνωσε ότι πούλησε 2,4 εκατομμύρια μονάδες PlayStation 5 το τελευταίο τρίμηνο. Αυτό ήταν χαμηλότερο από τα 3,3 εκατομμύρια μονάδες PlayStation 5 που πούλησε η Sony την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, η εταιρεία έλαβε ώθηση από τις πωλήσεις λογισμικού, ακόμη και όταν τα έσοδα hardware υστερούσαν. Η Sony είπε ότι σημείωσε αύξηση στις πωλήσεις τίτλων λογισμικού παιχνιδιών πρώτου κατασκευαστή και στις πωλήσεις από υπηρεσίες δικτύου — κυρίως τη συνδρομητική της υπηρεσία PlayStation Plus.

Το PlayStation Plus είναι ένα πρόγραμμα συνδρομής που δίνει στους παίκτες πρόσβαση σε online παιχνίδια με πολλούς αντιπάλους και παρέχει πρόσβαση σε έναν αριθμό δωρεάν τίτλων κάθε μήνα.

Οι αριθμοί δείχνουν μια μακροπρόθεσμη αλλαγή για τον κλάδο της κονσόλας παιχνιδιών, η οποία έχει δει μια τάση των παικτών να στρέφονται όλο και περισσότερο στις ψηφιακές λήψεις και τις συνδρομητικές υπηρεσίες.

Αυτό περιλαμβάνει προσφορές που επιτρέπουν τη ροή παιχνιδιών μέσω του cloud, μια τεχνολογία που δεν χρειάζεται ακριβό υλικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή