Μετά το mega – deal για την εξαγορά δυο ξενοδοχείων σε Κρήτη και Ρόδο, η Premia συμφώνησε με τον σουηδικό όμιλο NTLG για μετοχική συνεργασία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Premia Properties συμφώνησε με την NTLG HH Ελλάδος, θυγατρική της σουηδικής εταιρείας «Nordic Leisure Travel Group» (NTLG), να συμμετάσχει σε μελλοντική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Premia έως του ποσού των 12.500.000 ευρώ, με τιμή προσφοράς €1,36 ανά μετοχή και με την προϋπόθεση παραίτησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Premia.

Premia: Νέο mega deal – Εξαγοράζει ξενοδοχεία σε Ρόδο και Κρήτη έναντι 112 εκατ. ευρώ 

Η σχετική απόφαση και οι επί μέρους όροι θα ληφθούν από την αρμόδια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Premia, η οποία θα συγκληθεί μέχρι 31.12.2024 σύμφωνα με όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Νόμος.

Η Premia που ελέγχεται από τον ελληνοσουηδό επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, αναζητούσε από καιρό την κατάλληλη ευκαιρία για να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της φιλοξενίας

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία 112 εκατ. ευρώ για την απόκτηση από την Premia δύο ξενοδοχείων 4 αστέρων σε Κρήτη και Ρόδο μέσω sale and lease back.

Η Premia που ελέγχεται από τον ελληνοσουηδό επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, αναζητούσε από καιρό την κατάλληλη ευκαιρία για να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της φιλοξενίας και αυτή παρουσιάστηκε με την περίπτωση της NTLG που ήρθε να καλύψει τα «θέλω» της διοίκησης.

Πολλαπλά οφέλη

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premia Properties, Κωνσταντίνος Μαρκάζος, μιλώντας πρόσφατα στον ΟΤ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την συμφωνία με τον σκανδιναβικό όμιλο και τόνισε πως αναμένεται να ωφελήσει πολλαπλά τα οικονομικά αποτελέσματά της ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών επί ελληνικού εδάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η NTLG προτίθεται να επεκταθεί περαιτέρω στην ελληνική αγορά, έχοντας μάλιστα εντοπίσει ήδη τις περιοχές που την ενδιαφέρουν. Υπολογίζεται ότι το deal θα ενισχύσει κατά 30% την αξία του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου της Premia αλλά και τα έσοδά της κατά περίπου 30% από το 2025 και μετά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις