Η Apple και η Samsung συνέχισαν να κυριαρχούν στη λίστα top-10 των smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις το β’ τρίμηνο του 2024, κατακτώντας μαζί εννέα θέσεις, σύμφωνα με το Global Monthly Handset Model Sales Tracker της Counterpoint Research. Ωστόσο, το αντίστοιχο περυσινό β’ τρίμηνο οι δύο μάρκες είχαν κατακτήσει και τις 10 θέσεις της κατάταξης.

Αυτό που άλλαξε φέτος είναι ότι η Samsung παραχώρησε μία θέση στην Xiaomi, η οποία επέστρεψε στη λίστα μετά από δύο συνεχόμενα τρίμηνα κυριαρχίας της Apple και της Samsung.

Άνοδος 70% της αγοράς των GenAI smartphone έως το 2028

Η Apple διατήρησε τον αριθμό των θέσεων στη λίστα με τα τέσσερα μοντέλα iPhone της. Ωστόσο, η τοποθέτηση των iPhone στη λίστα αποδυναμώθηκε. Ενώ η σειρά iPhone 14 και το iPhone 13 είχαν κατακτήσει και τις τέσσερις πρώτες θέσεις στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, τα iPhone 15, iPhone 15 Pro Max και iPhone 15 Pro κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις αντίστοιχα αυτό το τρίμηνο.

Το iPhone 14 περιορίζεται στην έκτη θέση.

Η συνεισφορά της Apple στην πρώτη 10άδα όσον αφορά τον συνολικό όγκο πωλήσεων και το μερίδιο πωλήσεων μειώθηκε σε ετήσια βάση το β’ τρίμηνο του 2024. Ωστόσο, ο όγκος και το μερίδιο πωλήσεων της σειράς Pro αυξήθηκαν, αποδεικνύοντας, μαζί με μια πτώση στην κατάταξη του iPhone παλαιότερης γενιάς, μετατόπιση της ζήτησης προς smartphones υψηλότερης κατηγορίας.

Ενώ μια ελαφρά πτώση στη θέση που κατείχε το Galaxy S24 Ultra της Samsung στο νούμερο εννέα το β’ τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με τη θέση οκτώ του S23 Ultra το β’ τρίμηνο του 2023, μπορεί να φαίνεται ότι έρχεται σε αντίθεση με την τάση ανόδου της premium κατηγορίας, κάτι το οποίο μετατόπισε ορισμένες από τις πωλήσεις στο α’ τρίμηνο, ωστόσο ρόλο παίζει η σχετικά πρώιμη κυκλοφορία της ναυαρχίδας της εταιρείας φέτος.

Το κορυφαίο smartphone της Samsung στη λίστα αυτό το τρίμηνο ήταν το Galaxy A15 5G, ακολουθούμενο από την έκδοση 4G του τηλεφώνου. Προσφέροντας αποτελεσματικές δυνατότητες πολλαπλών εργασιών, η σειρά A15 είναι δημοφιλής στο χαμηλότερο άκρο της μεσαίας κατηγορίας. Τα άλλα δύο μοντέλα της Samsung στη λίστα ανήκαν επίσης στη σειρά Α της. Το Galaxy A55 5G, το οποίο διατίθεται στο υψηλότερο άκρο της μεσαίας κατηγορίας και διαθέτει μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά ασφαλείας, κατέλαβε την έβδομη θέση. Το Galaxy A05, ένα άλλο μοντέλο χαμηλότερης κατηγορίας, κατέλαβε τη 10η θέση.

Επιστροφή της Xiaomi

Η Xiaomi ήταν η μόνη άλλη μάρκα με είσοδο στη λίστα, με το Redmi 13C 4G να καταλαμβάνει την όγδοη θέση. Ο προκάτοχός του, το Redmi 12C, είχε επίσης μπει στο top 10. Με τη διαθεσιμότητα των smartphone Redmi να επεκτείνεται πέρα ​​από τα παραδοσιακά προπύργια τους στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (MEA) και την Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική (CALA), το Redmi C είναι μια αναβάθμιση σε σχέση με τα μοντέλα της χαμηλότερης σειράς A, τα οποία ήταν οι συνήθεις καταχωρίσεις της Redmi στη σχετική λίστα.

Η γενική εικόνα

Κοιτάζοντας τη γενικότερη εικόνα, ο αριθμός των premium τηλεφώνων στο top 10 το β’ τρίμηνο του 2024 ήταν πέντε, όσο και το δεύτερο τρίμηνο του 2023, αλλά οι σωρευτικές πωλήσεις τους ως μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς smartphone μειώθηκαν κατά περίπου 1,5%. Η προηγούμενη κυκλοφορία του S24 Ultra και οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε η σειρά iPhone 15 στην Κίνα συνέβαλαν σε αυτήν την πτώση, η οποία δεν αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση.

Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος της κινεζικής αγοράς που έχασε η Apple έχει πάει στα premium τηλέφωνα της Huawei. Καθώς ο αριθμός των smartphone με χαρακτηριστικά GenAI αυξάνεται κατά τη διάρκεια του έτους, ιδιαίτερα με την κυκλοφορία της σειράς iPhone 16, η Counterpoint αναμένει τη συνέχιση μιας διαρκούς μακροπρόθεσμης τάσης για άνοδο της premium κατηγορίας συσκευών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία