Συνολικά 14.464 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2024-2025 της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας κατά τον Ιούλιο, τον πρώτο μήνα του προγράμματος 2024-2025.

Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε η Εύβοια, ενώ ακολουθούν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα.

Τουρισμός: 5 νησιά του Αιγαίου για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

Ενδεικτικά, οι 10 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών κατά το διάστημα 1-31 Ιουλίου είναι:

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2025.

Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν, ενώ για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα της Β. Ευβοίας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός Σποράδων), είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, με αντίστοιχη επιδότηση κατά 20% και για τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2024 έως 14.01.2025) και του Πάσχα (από 11.04.2025 έως 27.04.2025). Η αυξημένη επιδότηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας, του Έβρου και της Θεσσαλίας (εκτός Σποράδων).

Εκτός από τη διαμονή σε καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων-ωφελουμένων ανέρχεται σε 25%, ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Τουρισμός: 5 νησιά του Αιγαίου για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο
Inbox |

Αυτά είναι τα 5 νησιά του Αιγαίου για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

Νησιά του Αιγαίου για όλους όσοι θέλουν να ταξιδέψουν χωρίς αυτοκίνητο, είτε γιατί ανησυχούν για την τιμή της βενζίνης, είτε γιατί απλά θέλουν να απαλλαγούν από τους ήχους και το καυσαέριο της πόλης

Διακοπές: Για λίγους οι νησιωτικοί προορισμοί – Το όνειρο που έγινε… εφιάλτης
Τουρισμός |

Διακοπές: Για λίγους οι νησιωτικοί προορισμοί – Το όνειρο που έγινε… εφιάλτης

Καλοκαίρι ίσον διακοπές και οι τελευταίοι εναπομείναντες στα αστικά κέντρα τα εγκαταλείπουν άρον άρον. Η ακρίβεια όμως καραδοκεί με τα ελληνικά νοικοκυριά να βλέπουν με το κιάλι τα νησιά.