Η Τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε ότι το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί μεταξύ 0,35% και 0,45%, σε σύγκριση με αύξηση 0,3% τις δύο προηγούμενες περιόδους, χάρη στα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων για τους Αγώνες και τα συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ο πλήρης αντίκτυπος στην oικονομική δραστηριότητα δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, πρόσθεσε.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ψάχνουν μόνιμη στέγη – Η συζήτηση που φουντώνει και η Ελλάδα

Η δημοσκόπηση σε 8.500 εταιρείες, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 Ιουλίου και 5 Αυγούστου, έδειξε επίσης ότι η αβεβαιότητα των γαλλικών επιχειρήσεων έχει μειωθεί από τότε που αυξήθηκε κατά τη διάρκεια των αιφνιδιαστικών πρόωρων βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν νωρίτερα το καλοκαίρι.

Ωστόσο, παραμένει υψηλότερο στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών από ό,τι πριν ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν διαλύσει την Εθνοσυνέλευση στις 9 Ιουνίου.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να δούμε πώς αυτή η αβεβαιότητα θα επηρεάσει τις αποφάσεις προσλήψεων και επενδύσεων», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας, Olivier Garnier.

Αστάθεια

Η έρευνα διεξήχθη μετά τις βουλευτικές εκλογές που έδωσαν ένα ασταθές κοινοβούλιο χωρίς καμία πολιτική ομάδα σε θέση να σχηματίσει μια λειτουργική πλειοψηφία. Κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους εκστρατείας, οι επενδυτές υπολόγισαν την πιθανότητα τα κόμματα  να ανατρέψουν τις μεταρρυθμίσεις υπέρ των επιχειρήσεων του Mακρόν εφόσον αναλάβουν την εξουσία.

πρόεδρος δεν έχει ακόμη διορίσει νέο πρωθυπουργό που να μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. Ο Μακρόν έχει πει ότι θα περιμένει τουλάχιστον μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων και έχει ζητήσει συμβιβασμό μεταξύ των διαφόρων κομμάτων για τον σχηματισμό πλειοψηφίας.

Εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης βρισκόταν σε υγιή βάση, με την ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους να συμβάλλει στη σταθεροποίηση των προοπτικών των τεταμένων δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Tην Παρασκευή τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Insee έδειξαν ότι το ποσοστό ανεργίας στη Γαλλία μειώθηκε στο 7,3% τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν ότι το επίπεδο θα παρέμενε αμετάβλητο στο 7,5%. Ο Μακρόν έχει θέσει την «πλήρη απασχόληση» ως βασικό στόχο της δεύτερης θητείας του που λήγει το 2027.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή