Η Tesla σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες για τη φθηνότερη έκδοση του Cybertruck, η οποία κοστίζει 61.000 δολάρια, ενώ έκανε διαθέσιμη την έκδοση των 100.000 δολαρίων για άμεση παραγγελία και παράδοση ήδη από αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Η ζήτηση και η προσφορά για το Cybertruck παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές και τους οπαδούς της Tesla, επειδή ο διευθύνων σύμβουλος Ίλον Μασκ έχει ρίξει αρκετούς πόρους στην ανάπτυξη του φορτηγού και σχεδιάζει να κατασκευάσει 200.000 ετησίως.

Η Tesla εκτόπισε τη Ford ως «top pick» της Morgan Stanley

Μόλις τον Οκτώβριο, ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla είχε 1 εκατομμύριο κρατήσεις για το φορτηγό. Ορισμένοι πελάτες έχουν δηλώσει ότι περιμένουν για φθηνότερες εκδόσεις, επειδή οι τιμές είναι υψηλότερες και οι αποστάσεις οδήγησης χαμηλότερες από τις αρχικές προβλέψεις. «Φαίνεται ότι η ζήτηση είναι πολύ μικρότερη από ένα εκατομμύριο φορτηγά», δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής της Guidehouse Insights, Σαμ Αμπουελσαμίντ.

Το Cybertruck πούλησε σχεδόν 4.800 μονάδες τον Ιούλιο, ο καλύτερος μήνας του μέχρι σήμερα, κάτι που το καθιστά μακράν το πιο δημοφιλές όχημα στις ΗΠΑ με τιμή άνω των 100.000 δολαρίων, σύμφωνα με την Cox Automotive. «Έχουν πουλήσει περισσότερα από 16.000 μέχρι στιγμής, αλλά η διατήρηση του υψηλού όγκου σε αυτή την τιμή θα είναι μια πρόκληση», δήλωσε εκπρόσωπος της Cox.

Οι παραδόσεις του Cybertruck, το οποίο έχει ένα αντισυμβατικό τραπεζοειδές εξωτερικό σχέδιο εμπνευσμένο από την ταινία «Blade Runner» και ένα αμάξωμα από ανοξείδωτο χάλυβα, ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023 μετά από χρόνια καθυστέρησης και μια δύσκολη αύξηση της παραγωγής. Ο Μασκ το 2019 είχε εκτιμήσει ότι το φορτηγό θα κόστιζε 40.000 δολάρια και θα μπορούσε να διανύσει 500 μίλια ή και περισσότερα με μία μόνο φόρτιση.

Η ιστοσελίδα της Tesla δεν προσφέρει πλέον τη δυνατότητα κράτησης μιας έκδοσης του Cybertruck αξίας 61.000 δολαρίων, η οποία προηγουμένως είχε προσφερθεί με εμβέλεια 250 μιλίων και στόχο παράδοσης το 2025. Η παραλλαγή Foundation Limited Series με δύο κινητήρες και εμβέλεια 318 μιλίων αξίας 99.990 δολαρίων εκτιμάται ότι θα παραδοθεί ήδη από αυτόν τον μήνα, ενώ η τρικινητήρια έκδοση Foundation Cyberbeast αξίας 119.990 δολαρίων με εμβέλεια 301 μιλίων είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο. «Αυτή τη στιγμή έχουν αποθέματα φορτηγών με δύο και τρεις κινητήρες», δήλωσε ο Abuelsamid.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή