Καθαρή ζημιά που ξεπέρασε τα 16 εκατ. δολάρια ανακοίνωσε η Trump Media, η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης της οποίας ο πλειοψηφικός μέτοχος είναι ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ,

Τα ήδη πενιχρά έσοδά της εταιρείας του Τράμπ μειώθηκαν κατά 30% σε μόλις 836.900 δολάρια.

Η Trump Media κατέχει την εφαρμογή Truth Social, την οποία χρησιμοποιεί συχνά ο πρώην πρόεδρος.

Η τιμή της μετοχής της Trump Media, η οποία διαπραγματεύεται στον δείκτη DJT, έχει υποχωρήσει απότομα από το υψηλό άνω των 71 δολαρίων λίγο αφότου άρχισε να διαπραγματεύεται δημόσια στα τέλη Μαρτίου μετά από συγχώνευση με μια λεγόμενη εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού.

Ποιο είναι το «όραμα» Τραμπ για την αμερικανική οικονομία;

Η μετοχή της Trump Media έκλεισε στα 26,21 δολάρια ανά μετοχή το απόγευμα της Παρασκευής, σημειώνοντας πτώση 0,49%. Η εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση σχεδόν 5 δισ.δολαρίων, μια εξαιρετικά υψηλή αποτίμηση δεδομένων των πολύ μέτριων πωλήσεών της.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 839.000 δολάρια

Η εταιρεία ανέφερε ζημία 16,37 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με απώλεια 22,8 εκατ. δολαρίων  το δεύτερο τρίμηνο το 2023. Περίπου το ήμισυ της ζημίας οφειλόταν σε νομικά έξοδα που σχετίζονται με τη συγχώνευση της Trump Media με την Digital World Acquisition Corp., ανέφερε η εταιρεία.

Ο επιχειρηματικός συνδυασμός

«Επιπλέον, η Εταιρεία πραγματοποίησε δαπάνες 3,1 εκατ. δολαρίων για συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφορικής και αδειοδότηση λογισμικού, που σχετίζονται κυρίως με τη συμφωνία αδειοδότησης λογισμικού για να τροφοδοτήσει τη νέα της υπηρεσία τηλεοπτικής ροής», ανέφερε η Trump Media σε δελτίο τύπου.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 839.000 δολάρια έναντι 1,2 εκατ. για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

«Ένα σημαντικό μέρος της μείωσης αποδόθηκε στην αλλαγή στο μερίδιο εσόδων με έναν από τους διαφημιστικούς μας εταίρους, σε σχέση με μια συμφωνία που αποσκοπούσε στη βελτίωση της βραχυπρόθεσμης οικονομικής θέσης της εταιρείας πριν από τον επιχειρηματικό συνδυασμό», ανέφερε η Trump Media.

«Επιπλέον, τα έσοδα ποικίλλουν καθώς δοκιμάζουμε επιλεκτικά μια νέα διαφημιστική πρωτοβουλία στην πλατφόρμα Truth Social της εταιρείας συνεχίζει η ανακοίνωση. Η Trump Media  έκλεισε το τρίμηνο με 344 εκατ. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών, χωρίς χρέος. «Η Εταιρεία πιστεύει ότι ο ισχυρός ισολογισμός της θα επιτρέψει την επέκταση και τη βελτίωση της νέας της πλατφόρμας ροής τηλεοπτικών εκπομπών, Truth+, η οποία κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2024 στο προσαρμοσμένο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου της Εταιρείας («CDN»)», δήλωσε η Trump Media σε δελτίο τύπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή