Αυξημένα μπόνους αναμένεται να λάβουν τραπεζικά στελέχη της  Wall Street, καθώς η αναβίωση του dealmaking το 2024 ενισχύει τα κέρδη για τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Οι μεγαλύτερες πληρωμές πιθανότατα θα πάνε στους τραπεζίτες που ασχολούνται με την αναδοχή χρέους και μετοχών, καθώς και στους traders.

Goldman Sachs: Αυξάνει αμοιβές και μπόνους στους υπαλλήλους μετά την απογείωση των κερδών

Οι αναδόχοι χρέους είναι πιθανό να δουν μια αύξηση της τάξης του 25% έως 35% στις αμοιβές τους με κίνητρα, ενώ όσοι βοηθούν τις εταιρείες να εκδώσουν μετοχές μέσω αρχικών δημόσιων προσφορών αναμένεται να δουν αυξήσεις 20% έως 30% στις αμοιβές τους με μπόνους, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας συμβούλων αμοιβών Johnson Associates.

H ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής

Τα μπόνους στις πωλήσεις μετοχών και στις συναλλαγές αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% έως 15% σε σχέση με πέρυσι. Οι έμποροι σταθερού εισοδήματος και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και πλούτου αναμένεται να δουν αυξήσεις της τάξης του 5% έως 10%.

Oι αυξήσεις που αναμένονται στις μεγάλες τράπεζες της Wall Street έρχονται μετά από δύο χρονιά ξηρασίας στις συμφωνίες. Τα μπόνους στις μεγάλες τράπεζες μειώθηκαν κατά 20% έως 30% το 2022 και παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητα μέχρι πέρυσι, σύμφωνα με την Johnson Associates.

Όμως φέτος η επενδυτική τραπεζική ανέκαμψε. Οι έξι μεγάλες τράπεζες με σημαντικές δραστηριότητες στη Wall Street  η JPMorgan Chase, η Bank of America, η Citigroup, η Goldman Sachs, η Morgan Stanley  και η Wells Fargo  όλες ανέφεραν υψηλότερα έσοδα σε αυτή τη δραστηριότητα κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Οι μετοχές αυτών των έξι μεγάλων τραπεζών είναι όλες ανοδικές σε ετήσια βάση. Η Goldman Sachs, η JPMorgan, η Bank of America και η Citigroup έχουν όλες υπεραποδώσει έναντι του δείκτη που παρακολουθεί τον κλάδο.

Ποιοι θα δουν λιγότερα μπόνους στο λογαριασμό τους

Ωστόσο, δεν λειτουργούν όλα τα τμήματα σε αυτές τις επιχειρήσεις με όλους τους κυλίνδρους και αυτό θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην αποζημίωση ορισμένων τραπεζιτών.

Όσοι χειρίζονται τις συγχωνεύσεις και εξαγορές, για παράδειγμα, αναμένεται να δουν μπόνους που θα είναι σταθερά έως και 5%, σύμφωνα με την Johnson Associates.

Υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα σε αυτό το τμήμα της Wall Street λόγω της ρυθμιστικής καταστολής ορισμένων συγχωνεύσεων, της πορείας των επιτοκίων και των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Οι τραπεζίτες που αναλαμβάνουν τα πιο παραδοσιακά καθήκοντα δανεισμού επιχειρήσεων και καθημερινών καταναλωτών ενδέχεται επίσης να δουν μικρότερα μπόνους. Η αποζημίωσή τους με κίνητρα αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητη ή να μειωθεί κατά 5%.

Αυτοί οι πιο παραδοσιακοί τραπεζίτες έχουν να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη ύφεση του τραπεζικού δανεισμού σε όλο τον κλάδο, καθώς και την αυξημένη προσοχή γύρω από τις συναλλαγές εμπορικών ακινήτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή