![ΗΠΑ: «Σκανδαλώδεις» οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών του Ισραήλ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/john-kirby-ekprosopos-lefkou-leykou-oikou-white-house-ethnikis-asfaleias.jpg)
Ο Λευκός Οίκος αντέδρασεσε δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Οικονομικών, του Μπεζαλέλ Σμότριτς, που κατήγγειλε τις επικείμενες έμμεσες διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των ΗΠΑ με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς στην πολιορκημένη κι ερειπωμένη, έπειτα από 309 ημέρες πολέμου, Λωρίδα της Γάζας.
ΗΠΑ: «Πυρετό» εισαγωγών φέρνει η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και ο κίνδυνος απεργιών στα λιμάνια
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζον Κέρμπι, καταφέρθηκε εναντίον των «σκανδαλωδών» και «παράλογων» δηλώσεων του ισραηλινού υπουργού Σμότριτς, που «θα έπρεπε να ντρέπεται».
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είναι «απόλυτα έτοιμος να υπερασπίσει το Ισραήλ, για ακόμη μια φορά, με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε τηλεφωνικά ο κ. Κέρμπι σε δημοσιογράφους. «Είναι η δεύτερη φορά που χρειάζεται να το κάνουμε αυτό σε τέσσερις μήνες», συνέχισε.
«Η ιδέα πως θα προωθούσε συμφωνία που θα ήγειρε κίνδυνο για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι απλούστατα λαθεμένη. Είναι σκανδαλώδης, είναι παράλογη», επέμεινε.
Προχθές Πέμπτη το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ, οι τρεις χώρες που μεσολαβούν στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, κάλεσαν τα μέρη να ξαναρχίσουν την Πέμπτη 15η Αυγούστου τις έμμεσες διαπραγματεύσεις για τη σύναψη ανακωχής, τονίζοντας πως πως υπάρχει ήδη συμφωνία-πλαίσιο «στο τραπέζι αυτή τη στιγμή» κι απομένει μόνο να συμφωνηθούν «οι λεπτομέρειες της εφαρμογής της».
«Είναι καιρός να συναφθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων και των φυλακισμένων», πρόσθεσαν στο κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα.
Το Ισραήλ συμφώνησε να στείλει «τη 15η Αυγούστου αντιπροσωπεία διαπραγματευτών στην τοποθεσία που θα οριστεί, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες και να εφαρμοστεί η συμφωνία-πλαίσιο», ανακοίνωσαν κατόπιν οι υπηρεσίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, που δέχεται πιέσεις από τον βασικό σύμμαχο της χώρας του, τις ΗΠΑ, να κλείσει συμφωνία.
Όμως ο υπουργός Οικονομικών Σμότριτς κατήγγειλε χθες τις έμμεσες διαπραγματεύσεις. «Στ’ αλήθεια δεν είναι καιρός να πέσουμε στην επικίνδυνη παγίδα στην οποία οι ‘μεσολαβητές’ θα μας υπαγορεύσουν ‘φόρμουλα’ και θα μας επιβάλλουν συμφωνία συνθηκολόγησης», παρά «το αίμα που χύθηκε σε αυτόν τον δίκαιο πόλεμο», ανέφερε μέσω X.
«Το λέει αυτό τη στιγμή που ο πρόεδρος Μπάιντεν στέλνει τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή για να υπερασπίσουν άμεσα το Ισραήλ έναντι δυνητικής επίθεσης του Ιράν ή τρομοκρατικών οργανώσεων που υποστηρίζει», αντέτεινε ο κ. Κέρμπι.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.