Μια εταιρεία που σίγουρα ακολουθεί μια διαφορετική τακτική στις προσλήψεις της είναι η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Blackstone. Τόσο ο CEO Στιβ Σβάρτσμαν, όσο και ο COO Τζον Γκρέι, που πολλοί αναμένουν να είναι ο διάδοχος του Σβάρτσμαν, έχουν μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για το πως προτιμούν να προσλαμβάνουν «καλά παιδιά».

«Είμαστε όλοι φιλόδοξοι. Θέλουμε να πετύχουμε, αλλά μερικές φορές οι άνθρωποι ξεχνούν ότι το να φέρεσαι στους ανθρώπους με ευγένεια μπορεί να είναι ένα μικρό μυστικό όπλο»,μιλώντας σε ασκούμενους της εταιρείας το καλοκαίρι. «Η απόδοση είναι σημαντική», είπε, προσθέτοντας όμως πως “είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να βρίσκεσαι σε ένα μέρος όπου όλοι αντιμετωπίζονται με ωραίο τρόπο».

Ήπια άνοδο κερδών στο δεύτερο τρίμηνο για την Blackstone

Ο Σβάρτσμαν μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με την πρόσληψη «καλών ανθρώπων» το 2015, όπως σημειώνει το Business Insider. «Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν είναι ευγενικοί», είχε πει τότε, προσθέτοντας ότι εκτιμά την ευγένεια περισσότερο από ένα MBA.

Τον Ιούνιο, σε ένα συνέδριο που διοργάνωσε η Morgan Stanley, όπου είπε ότι το να είσαι «καλός» στην Blackstone συνεπάγεται εμπιστοσύνη και ομαδική εργασία και παρουσίασε την άποψή του περιγράφοντας την πρώτη του ημέρα στην επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers που πλέον δεν υπάρχει.

«Ήμουν 24 ετών», είπε ο Σβάρτσμαν, σύμφωνα με την AlphaSense. «Αγόρασα το πρώτο μου κοστούμι. Είχα τον χαρτοφύλακα. Μπαίνω στο ασανσέρ. Ανοίγει και μπροστά μου είναι ένας τύπος από τη Lehman Brothers που ήταν περίπου 15 χρόνια μεγαλύτερός μου και μου λέει μοιάζεις με έναν από τους καινούργιους ανθρώπους. Είπα ναι. Μου είπε, θα σου αρέσει πολύ εδώ στη Lehman Brothers. Εδώ στη Lehman Brothers, δεν θα σε μαχαιρώσουμε ποτέ πισώπλατα. Απλά θα έρθουμε κοντά σου και θα σε μαχαιρώσουμε στο στήθος».

«Αυτή ήταν η πρώτη μου μέρα στη δουλειά», είπε ο Σβάρτσμαν και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ένας λόγος που κατέληξαν στη διάλυση».

Είπε στο ακροατήριο ότι η εστίαση στην Blackstone ήταν στο να είναι κανείς παραγωγικός για να σηκώσει όλες τις βάρκες, αντί να ρίχνει κάτω άλλους ανθρώπους για να λάμψει μόνος σου. «Όλοι μπορούν να εμπιστεύονται τους πάντες. Όλοι έχουν σκοπό να είναι επιτυχημένοι», είπε για την εταιρεία που εδρεύει στο Μανχάταν.

«Αυτό δεν είναι ανοησίες, εννοώ, επειδή συνεχίζουμε να επεκτεινόμαστε», πρόσθεσε ο Σβάρτσμαν. Τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της από 2.010 υπαλλήλους σε 4.735.

Πέρα από την καλοσύνη υπάρχουν και 6 ακόμα συμβουλές που δίνουν στελέχη της Blackstone για να επιτύχει κανείς στην εταιρεία, σύμφωνα με το Business Insider:

  • Η επένδυση είναι ομαδικό άθλημα
  • Μη φοβάστε να μιλήσετε
  • Δουλέψτε σκληρότερα, νοιαστείτε περισσότερο
  • Το κλειδί βρίσκεται στο να είσαι ανοιχτόμυαλος
  • Είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ
  • Είναι οι ήπιες δεξιότητες, όχι οι σκληρές δεξιότητες που μετράνε
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή