
Η Ινδία έχει γίνει το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την PepsiCo, την Unilever και άλλους κολοσσούς συσκευασμένων προϊόντων που επιδιώκουν να καλύψουν το κενό ανάπτυξης που αφήνει η άνιση ανάκαμψη στην Κίνα.
Με την οικονομία της Ινδίας να αναπτύσσεται με τον ταχύτερο ρυθμό μεταξύ των μεγάλων αναδυόμενων αγορών, οι εταιρείες προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τους Ινδούς καταναλωτές, λανσάροντας νέες γεύσεις και συσκευασίες με διαφορετικά μεγέθη με στόχο να προσελκύσουν τον τεράστιο πληθυσμό της χώρας και την ανεκμετάλλευτη αγροτική αγορά της, όπως σημειώνει το Reuters.
«Ενώ την τελευταία δεκαετία οι εταιρείες επικεντρώθηκαν στην πώληση στην Κίνα, η επόμενη δεκαετία αφορά την πώληση στην Ινδία», δήλωσε ο Μπράιαν Γιάκομπσεν, επικεφαλής οικονομολόγος της Annex Wealth Management. «Πρέπει να πάτε εκεί όπου οι δημογραφικοί και οικονομικοί άνεμοι είναι ευνοϊκοί».
Η αδυσώπητη μάχη Ινδίας – Κίνας – Ποια είναι η μεγαλύτερη αναδυόμενη αγορά [γράφημα]
Οι μεγάλες εταιρείες καταναλωτικών αγαθών που εδρεύουν στην Ινδία, την πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, αναμένουν ότι οι υψηλότερες κρατικές δαπάνες, μια πιο ήπια περίοδος μουσώνων και μια ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη των καταναλωτικών δαπανών τα επόμενα τρίμηνα, προσθέτει το Reuters.
Αυτό αναμένεται να ενισχύσει το συνδυασμένο μερίδιο αγοράς των πέντε κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών, Coca-Cola, P&G, PepsiCo, Unilever και Reckitt, στο 20,53% το 2023 από 19,27% το 2022, κυρίως στις κατηγορίες βρεφικής φροντίδας, καταναλωτικής υγείας, καλλυντικών, ποτών και οικιακής χρήσης, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών GlobalData. Το συνολικό μερίδιο αγοράς τους στην Κίνα προβλέπεται να συρρικνωθεί στο 4,30% το 2023 από 4,37% το 2022, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.
Οι εταιρείες καταναλωτικών αγαθών έχουν επίσης αντλήσει χρήματα στην Ινδία με λανσαρίσματα όπως τα σνακ Kurkure Chaat Fills της PepsiCo, η αναβάθμιση της συσκευασίας της Coca-Cola για την αύξηση της διάρκειας ζωής των προϊόντων της και τα σχέδια της Nestle να παρουσιάσει την premium μάρκα καφέ Nespresso στο τέλος του έτους.
Ως αποτέλεσμα, η οικιακή διείσδυση της Coca-Cola στην Ινδία αυξήθηκε κατά 24% για το 12μηνο που έληξε τον Ιούνιο, της PepsiCo κατά 12,7%, της Nestle κατά 6,7% και της Reckitt περίπου 3,8%, σύμφωνα με στοιχεία της Kantar.
Η Mondelez International συνεργάζεται με τη μάρκα μπισκότων Lotus Biscoff για την πώληση των προϊόντων της και σχεδιάζει να λανσάρει νέα μεγέθη της συσκευασίας Oreo αυτό το μήνα. Η εταιρεία ανέφερε μια μεσαία μονοψήφια ποσοστιαία αύξηση στην κατηγορία της σοκολάτας στην Ινδία κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Η Coca-Cola σημείωσε επίσης διψήφια αύξηση του όγκου στην Ινδία, ενώ η Unilever κατέγραψε διαδοχική βελτίωση στη χώρα. Η περιοχή της PepsiCo στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία ανέφερε αύξηση, με την εταιρεία να αναμένει ότι η Ινδία θα είναι ο «μεγάλος χώρος ανάπτυξης» εκεί.


Latest News

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%