Οι CEOs των μεγαλών αλυσίδων εστιατορίων έχουν εμμονή με τις λέξεις «αξία» και «ποιότητα» για να εξηγήσουν στους επενδυτές γιατί οι πωλήσεις τους υστέρησαν αυτό το τρίμηνο, ενώ καταστρώνουν σχέδια ανάκαμψης των πωλήσεων τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το CNBC.

Whole Foods: O κολοσσός των 20 δισ. που ανέτρεψε τις διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών

Στα McDonald’s, τα στελέχη είπαν τη λέξη «αξία» σχεδόν 80 φορές, υπογραμμίζοντας τη μεγαλύτερη προτεραιότητα του γίγαντα γρήγορου φαγητού.

«Η λέξη “αξία” έχει λάβει πολύ χρόνο ομιλίας τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Josh Kobza, διευθύνων σύμβουλος της μητρικής εταιρείας Restaurant Brands International της Burger King.

Υπάρχει λόγος για αυτή την… εμμονή. Οι τιμές των τροφίμων μακριά από το σπίτι έχουν αυξηθεί κατά 27,2% από τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας. Σαν αποτέλεσμα, η κίνηση των εστιατορίων έχει μειωθεί και οι πωλήσεις υστερούν, καθώς οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για φαγητό έξω, δεν είναι πλέον πεπεισμένοι ότι είναι μια καλή συμφωνία.

Πολλές αλυσίδες ελπίζουν να φέρουν πίσω τους πελάτες μέσω εκπτώσεων και προσφορών, όπως οι προσφορές γευμάτων των 5 δολαρίων που βρίσκονται στα McDonald’s, Burger King και Taco Bell.

«Σε αυτόν τον τρέχοντα οικονομικό κύκλο, οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο συνειδητοί στη διαχείριση του συνολικού εισοδήματός τους και δείχνουν προτίμηση σε μάρκες που προσφέρουν ποιοτικό προϊόν που αξίζει τα λεφτά του», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής του Papa John, Ravi Thanawala.

Πολλά στελέχη κορυφαίων αλυσίδων εστιατορίων αναγνώρισαν πως οι οικονομικές τους επιδόσεις  υστερούσαν.

Για παράδειγμα, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Chris Kempczinski, δήλωσε ότι η φήμη της εταιρείας του υφίσταται πλήγμα. Το δεύτερο τρίμηνο, ο γίγαντας των μπέργκερ ανέφερε ότι οι πωλήσεις του ίδιου καταστήματος στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,7% σε ετήσια βάση.

«Υπήρχαν επίσης παράγοντες υπό τον έλεγχό μας που συνέβαλαν στην υποαπόδοσή μας», δήλωσε ο Kempczinski στην τηλεδιάσκεψη της εταιρείας στις 29 Ιουλίου. «Για 70 χρόνια, η McDonald’s έχει καθορίσει τις εξελίξεις στον κλάδο μας και αναλαμβάνουμε σημαντικές δράσεις σε όλο τον κόσμο για να επιβεβαιώσουμε την ηγεσία μας».

Η McDonald’s ξεκίνησε το $5 Meal Deal πριν από το τέλος του δεύτερου τριμήνου, αλλά το γεύμα αξίας είχε προσελκύσει καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος και ξεπέρασε τις προσδοκίες, ανέφεραν τα στελέχη. Η αλυσίδα επεκτείνει την προώθηση μέχρι τον Αύγουστο στις περισσότερες αγορές και σχεδιάζει μία μακροπρόθεσμη στρατηγική εκπτώσεων.

Εν τω μεταξύ, σε αντίθεση με τα McDonald’s και πολλά άλλα εστιατόρια, το Chipotle Mexican Grill ανέφερε ισχυρή αύξηση των πωλήσεων και αύξηση της επισκεψιμότητας για το τελευταίο τρίμηνο. Ωστόσο, η αλυσίδα burrito εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην ποιότητα, καθώς αντιμετώπισε αντιδράσεις από ορισμένους πελάτες που ισχυρίζονται ότι η εταιρεία συρρικνώνει το μέγεθος των μερίδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή