Περισσότεροι Αμερικανοί εμπιστεύονται την Κάμαλα Χάρις για να χειριστεί την οικονομία των ΗΠΑ από ό,τι τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Financial Times και το Ross School of Business του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, είναι η πρώτη μηνιαία δημοσκόπηση που δείχνει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία προηγείται του Τραμπ σε θέματα οικονομίας από τότε που άρχισε να παρακολουθεί το αίσθημα των ψηφοφόρων για το θέμα αυτό πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Εκλογές ΗΠΑ: Ένα σπριντ διάρκειας 90 και μιας ημερών

Αν και το 41% των Αμερικανών εξακολουθεί να εμπιστεύεται περισσότερο τον πρώην πρόεδρο σε οικονομικά θέματα, νούμερο αμετάβλητο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες μηνιαίες δημοσκοπήσεις, η έρευνα έδειξε ότι το 42% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η Χάρις θα ήταν καλύτερη στο χειρισμό της οικονομίας. Πρόκειται για αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τα ποσοστά του Μπάιντεν τον περασμένο μήνα.

«Το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι ήταν πιο θετικοί για τη Χάρις από ό,τι για τον Μπάιντεν … είναι ενδεικτικό τόσο για το πόσο άσχημα τα πήγαινε ο Μπάιντεν όσο και για το πόσο καλά τα πάει η Χάρις», δήλωσε ο Έρικ Γκόρντον, καθηγητής στο πανεπιστήμιο.

Παρά τα ισχυρά στοιχεία για την ανάπτυξη και την απασχόληση στις ΗΠΑ, ο Μπάιντεν δυσκολεύτηκε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η οικονομική του πολιτική τους ωφελεί, μια τάση που συνεχίστηκε μετά την αποχώρησή του από την προεδρική εκστρατεία.

Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να αναφέρουν σε συντριπτικό ποσοστό τον πληθωρισμό ως τη μεγαλύτερη ανησυχία τους ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου και η έρευνα έδειξε ότι μόνο το 19% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση σήμερα από ό,τι όταν ο Μπάιντεν θα αναλάβει καθήκοντα το 2021.

Όμως η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η Χάρις θα πρέπει να πάρει αποστάσεις από τον Μπάιντεν σε οικονομικά θέματα. Το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα πρέπει είτε να απομακρυνθεί εντελώς από την οικονομική πολιτική του προέδρου είτε να «κάνει σημαντικές αλλαγές» στην πλατφόρμα του.

Η Κάμαλα Χάρις απολάμβανε επίσης σημαντικά υψηλότερη αποδοχή από τον Μπάιντεν, με το 46% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων να δηλώνουν ότι εγκρίνουν τη δουλειά που κάνει ως αντιπρόεδρος, σε σύγκριση με το 41% που δήλωσαν ότι εγκρίνουν τη δουλειά που κάνει ο πρόεδρος.

Ωστόσο, η έρευνα έδειξε επίσης ότι η υποβόσκουσα οικονομική ανησυχία μεταξύ του εκλογικού σώματος θα μπορούσε ακόμη να ωφελήσει τον Τραμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε σε εθνικό επίπεδο την Πέμπτη συνέχισε να επικρίνει την κυβέρνηση Μπάιντεν για τα πεπραγμένα της στον πληθωρισμό.

Μόλις ένας στους τέσσερις εγγεγραμμένους ψηφοφόρους αξιολόγησε τις οικονομικές συνθήκες ως «εξαιρετικές» ή «καλές» και το 42% δήλωσε ότι θα ήταν «πολύ» ή «κάπως» καλύτερα αν ο Τραμπ κέρδιζε άλλα τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο. Μόλις το 33% δήλωσε ότι θα ήταν «πολύ» ή «κάπως» καλύτερα υπό την προεδρία του Χάρις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή