Σταθερό στο 6,4% παρέμεινε το ποσοστό ανεργίας στον Καναδά τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, καθώς η οικονομία κατέγραψε μια μικρή απώλεια θέσεων εργασίας της τάξης των 2.800.

Εν μέσω ιστορικά υψηλών επιτοκίων, το ποσοστό ανεργίας έχει αυξηθεί κατά 0,9%  κατά το τελευταίο έτος.

Καναδάς: Η Κεντρική Τράπεζα μείωσε το βασικό της επιτόκιο

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι νέοι και οι πρόσφατοι μετανάστες, ωστόσο, επηρεάζονται περισσότερο από την επιδείνωση των συνθηκών.

Η διάρθρωση της ανεργίας

Από τους μαθητές ηλικίας μεταξύ 15 και 24 ετών που επέστρεψαν στο σχολείο το φθινόπωρο, το 51,3% από αυτούς εργάστηκαν τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας πτώση κατά 6,8%  σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Η αύξηση της ανεργίας είναι ιδιαίτερα έντονη για τους πρόσφατους μετανάστες νέους

Η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά λέει ότι αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης για φοιτητές που επιστρέφουν από τον Ιούλιο του 1997, με εξαίρεση τον Ιούλιο του 2020 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η επιβράδυνση στην καναδική αγορά εργασίας έγινε επίσης ιδιαίτερα αισθητή στους πρόσφατους μετανάστες, καθώς το ποσοστό ανεργίας τους έχει αυξηθεί κατά 3,1% σε ετήσια βάση στο 12,6%  τον Ιούλιο.

Συγκριτικά, το ποσοστό ανεργίας για τα άτομα που γεννήθηκαν στον Καναδά αυξήθηκε κατά 0,5% τον περασμένο χρόνο σε 5,6% τον Ιούλιο.

Η αύξηση της ανεργίας είναι ιδιαίτερα έντονη για τους πρόσφατους μετανάστες νέους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποσοστό ανεργίας 22,8%. Αυτό είναι αυξημένο κατά 8,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Η ανησυχία της κεντρικής τράπεζας

Η Τράπεζα του Καναδά έχει επισημάνει ότι ανησυχεί όλο και περισσότερο για τις συνθήκες της αγοράς εργασίας.

Ο διοικητής Τιφ Μακλέμ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να μειώσει ξανά το βασικό της επιτόκιο οφείλεται εν μέρει στην επιθυμία να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την περίληψη των πρακτικών της Τράπεζας του Καναδά που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα  ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ανησυχούν ότι η περαιτέρω επιδείνωση στην αγορά εργασίας θα μπορούσε να εμποδίσει αυτή τη διαδικασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή