Οι εταιρείες που ξόδεψαν εκατομμύρια σε χορηγίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες λένε ότι οι Αγώνες του Παρισιού αυξάνουν την απήχηση των brand τους, μία ανακούφιση μετά τους Αγώνες του Τόκιο που διαταράχθηκαν από την πανδημία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έφεραν άλμα στην καταναλωτική δαπάνη

«Δεν είχαμε πολλά με τα οποία θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε και να υποστηρίξουμε στο Τόκιο, κάτι που ήταν απογοητευτικό»,  δήλωσε ο Dave Stephenson, επικεφαλής επιχειρήσεων της Airbnb. Στο Παρίσι, η εταιρεία μπόρεσε να παρουσιάσει τις προσφορές της, είπε.

Περίπου 11,3 εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα μέχρι την τελετή λήξης της Κυριακής, συμπεριλαμβανομένου 1,5 εκατομμυρίου από το εξωτερικό, σύμφωνα με τις προβλέψεις του συμβουλίου τουρισμού της πόλης.

Χρυσές δουλειές για Airbnb

Η τηλεθέαση στην τηλεόραση και μέσω streaming έχει αυξηθεί σε πολλαπλάσια του κοινού του Τόκιο, σύμφωνα με το NBCUniversal της Comcast Corp., τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα των Αγώνων στις ΗΠΑ, και την Warner Bros. Discovery Inc., η οποία κατέχει πανευρωπαϊκά τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτά είναι καλά νέα για τους βασικούς χορηγούς, οι οποίοι λαμβάνουν «προνομιακά» διαφημιστικά slots.

Η μαζική προσέλευση θεατών στο Παρίσι καθιστά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το μεγαλύτερο μεμονωμένο γεγονός φιλοξενίας στην ιστορία της Airbnb. Η διαδικτυακή πλατφόρμα κρατήσεων υπέγραψε συμφωνία το 2019 – σύμφωνα με πληροφορίες αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων – για να γίνει παγκόσμιος χορηγός για τους θερινούς και χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το Τόκιο 2020 έως το Λος Άντζελες 2028.

Η Visa, όπως και η Airbnb, παγκόσμιοι χορηγοί των Αγώνων, παρέχει τον μοναδικό τρόπο πληρωμής χωρίς μετρητά που γίνεται αποδεκτός σε επίσημες εγκαταστάσεις Ολυμπιακών Αγώνων, όπου η προσέλευση ήταν ισχυρή, δήλωσε η Andrea Fairchild, αντιπρόεδρος παγκόσμιας στρατηγικής χορηγιών της εταιρείας.

Αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη συμφωνία της εταιρείας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία εκτείνεται μέχρι τους Αγώνες στο Μπρίσμπεϊν το 2032, αλλά είπε ότι η επένδυση της Visa στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών και είναι μεγαλύτερη από τις άλλες συνεργασίες της, οι οποίες περιλαμβάνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA και το National Football League.

«Κάθε τέσσερα χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα, μας δίνει την ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τα μηνύματά μας και το έργο που κάνουμε», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή