O ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας προειδοποιεί τους κατοίκους σε όλες τις πληγείσες περιοχές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην προσεγγίζουν σε καμία περίπτωση αγωγούς, κολόνες ή άλλα στοιχεία του δικτύου τα οποία είτε βρίσκονται στο έδαφος είτε παρουσιάζουν εμφανείς ζημιές.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης διαπιστώσει την ύπαρξη στοιχείων του δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση να ειδοποιήσει άμεσα τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ στο 800 400 4000 ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Βαρνάβα – Εκκενώνεται η Σταμάτα

Την ίδια ώρα ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής, στο Δήμο Μαραθώνα το μεσημέρι της Κυριακής. Η φωτιά ξέσπασε στη λεωφόρο Ρεματιάς, στα σύνορα με το Δήμο Ωρωπού. Άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η φωτιά καίει σπίτια. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 165 πυροσβέστες, 30 οχήματα, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Οι καπνοί φαίνεται να έχουν φτάσει μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, οι οποίοι έχουν «πνίξει» την πρωτεύουσα ενώ έκρυψαν τον ήλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε να πραγματοποιηθούν πάνω από 10 απεγκλωβισμοί κατοίκων από τα σπίτια τους, καθώς παγιδεύτηκαν από τις φλόγες.

Απεγνωσμένοι είναι οι κάτοικοι στον Βαρνάβα με τον φόβο μήπως καούν οι περιουσίες τους. Το μέτωπο έχει σπάσει σε 4 σημεία με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη να περιορίσουν τις φλόγες. Ένας νεφροπαθής μεταφέρεται στο Σισμανόγλειο καθώς εμφάνισε προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού ενώ το ΕΚΑΒ δέχτηκε ακόμα μια κλήση για να παραλάβει έναν άντρα που εμφάνισε προβλήματα.

Στην περιοχή έχουν εκδοθεί τέσσερα μηνύματα από το 112 για εκκένωση της περιοχής, ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Το ένα για την ενημέρωση και ακόμη 3 μηνύματα για την απομάκρυνση των κατοίκων από τους οικισμούς Βαρνάβα, Μοναστήρι Παναγιάς, Βόθωνας – Καλέντζι και Πουρίθι.

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά εξελίσσεται προς τη λίμνη του Μαραθώνα με τις δυνάμεις που ενισχύονται συνεχώς, να επικεντρώνονται πλευρικά, αντιμετωπίζοντας φλόγες που ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και τα 25 μέτρα. Συγκεκριμένα επιχειρούν, 250 πυροσβέστες με 67 οχήματα, καθώς και 19 εναέρια μέσα με 12 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης αυτή τη στιγμή η φωτιά, κινείται προς τη λίμνη του Μαραθώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κασσελάκης: Να παρέμβει προσωπικά για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ο πρωθυπουργός – Έχει τα όπλα, δεν έχει τη βούληση
Επικαιρότητα |

Κασσελάκης: Να παρέμβει προσωπικά για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ο πρωθυπουργός - Έχει τα όπλα, δεν έχει τη βούληση

«Τρόφιμα - Καύσιμα - Ακτοπλοϊκά είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, ενός αδιάφορου (ή ιδιοτελή;) πρωθυπουργού που κάθεται και βλέπει τις τιμές να ανεβαίνουν», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ