Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σε μια συνέντευξη που θα προβληθεί σήμερα ότι ο προκάτοχός του στον Λευκό Οίκο και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ θα αντιπροσωπεύει μια «πραγματική απειλή για την ασφάλεια της Αμερικής», εάν εκλεγεί την 5η Νοεμβρίου.

Εκλογές ΗΠΑ: Ανήσυχος ο Μπάιντεν για ενδεχόμενη ήττα Τραμπ

«Ακούστε με καλά. Εάν κερδίσει (…) αυτές τις εκλογές, κοιτάξτε τι θα συμβεί. Είναι επικίνδυνος. Είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για την ασφάλεια της Αμερικής», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Δημοκρατικός πρόεδρος, ηλικίας 81 ετών, που αποσύρθηκε από την προεκλογική κούρσα για μια δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο παραχωρώντας τη θέση του στην αντιπρόεδρό του Κάμαλα Χάρις.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής. Εκεί βρισκόμαστε πραγματικά (…) και η δημοκρατία είναι το στοιχείο-κλειδί», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν, σε αυτήν τη συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε πριν από κάποιες ημέρες στον Λευκό Οίκο και στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση, σε σύγκριση με το καταστροφικό ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Περνούσα πραγματικά, πραγματικά μια κακή ημέρα, όταν έγινε αυτό το ντιμπέιτ, διότι ήμουν άρρωστος, όμως δεν έχω σοβαρό πρόβλημα υγείας», διαβεβαίωσε τον δημοσιογράφο του CBS, που τον ρώτησε σχετικά.

Aξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι Αμερικανοί εμπιστεύονται την Κάμαλα Χάρις για να χειριστεί την οικονομία των ΗΠΑ από ό,τι τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Financial Times και το Ross School of Business του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, είναι η πρώτη μηνιαία δημοσκόπηση που δείχνει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία προηγείται του Τραμπ σε θέματα οικονομίας από τότε που άρχισε να παρακολουθεί το αίσθημα των ψηφοφόρων για το θέμα αυτό πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Αν και το 41% των Αμερικανών εξακολουθεί να εμπιστεύεται περισσότερο τον πρώην πρόεδρο σε οικονομικά θέματα, νούμερο αμετάβλητο σε σχέση με τις δύο προηγούμενες μηνιαίες δημοσκοπήσεις, η έρευνα έδειξε ότι το 42% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι η Χάρις θα ήταν καλύτερη στο χειρισμό της οικονομίας. Πρόκειται για αύξηση 7 ποσοστιαίων μονάδων σε σύγκριση με τα ποσοστά του Μπάιντεν τον περασμένο μήνα.

«Το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι ήταν πιο θετικοί για τη Χάρις από ό,τι για τον Μπάιντεν … είναι ενδεικτικό τόσο για το πόσο άσχημα τα πήγαινε ο Μπάιντεν όσο και για το πόσο καλά τα πάει η Χάρις», δήλωσε ο Έρικ Γκόρντον, καθηγητής στο πανεπιστήμιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κασσελάκης: Να παρέμβει προσωπικά για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ο πρωθυπουργός – Έχει τα όπλα, δεν έχει τη βούληση
Επικαιρότητα |

Κασσελάκης: Να παρέμβει προσωπικά για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ο πρωθυπουργός - Έχει τα όπλα, δεν έχει τη βούληση

«Τρόφιμα - Καύσιμα - Ακτοπλοϊκά είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας, ενός αδιάφορου (ή ιδιοτελή;) πρωθυπουργού που κάθεται και βλέπει τις τιμές να ανεβαίνουν», σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ