Τα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια αξίζουν περισσότερο από ποτέ στους φετινούς αγώνες του Παρισιού, με την τιμή της πρώτης ύλης για το καθένα από αυτά να φτάνει τα 900 δολάρια.

Τα μετάλλια περιέχουν έξι γραμμάρια χρυσού, η τιμή του οποίου εκτινάχθηκε σε ιστορικά υψηλά στα μέσα Ιουλίου, λαμβάνοντας ώθηση από τις αυξημένες αγορές από τις κεντρικές, το ενδιαφέρον λιανικής για την Κίνα και τις προσδοκίες χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Οι τιμές είναι επίσης σημαντικά υψηλότερες φέτος για το ασήμι, το οποίο αποτελεί τουλάχιστον το 92,5% του βάρους των χρυσών μεταλλίων.

Ακόμη και μετά την προσαρμογή για τον πληθωρισμό, η αξία των μεταλλίων εξακολουθεί να είναι η υψηλότερη ποτέ, με τους Ολυμπιονίκες να επωφελούνται από το απότομο ράλι τόσο στις τιμές του χρυσού, όσο και από τα βαριά μετάλλια.

Οι παροχές και η… κολονοσκόπηση

Πρακτικά, οι Ολυμπιονίκες δεν έχουν την τάση να λιώνουν ή να πουλάνε τα μετάλλιά τους, τα οποία φέτος περιέχουν και ένα μικρό κομμάτι από τον Πύργο του Άιφελ.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, πιο προσοδοφόρα είναι τα δώρα που δίνουν οι χώρες στους νικητές αθλητές, τα οποία περιλαμβάνουν μετρητά και απαλλαγές από τη στρατιωτική θητεία Ο Carlos Yulo – ο οποίος έγινε ο πρώτος άνδρας χρυσός Ολυμπιονίκης των Φιλιππίνων την περασμένη εβδομάδα – θα απολαύσει ένα πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα και δωρεάν κολονοσκόπηση για όλη τη ζωή του.

Τα μετάλλια που πωλούνται μπορεί να αξίζουν πολύ περισσότερο από την αξία τους σε μέταλλο. Για παράδειγμα, ένα από τα χρυσά μετάλλια του Τζέσι Όουενς από το Βερολίνο το 1936 έφτασε σχεδόν το 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία το 2013.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο
Business of Sport |

Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού [πίνακας]

Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δίνει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με διάφορα μπόνους