Την αποκατάσταση της πρόσβασης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, ανακοίνωσε η Τουρκία, αφού η εταιρεία συμφώνησε να συνεργαστεί με τις αρχές για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες της κυβέρνησης.

Η πρόσβαση στο Instagram στη γειτονική χώρα δεν ήταν εφικτή από τις 2 Αυγούστου, καθώς το δημοφιλές app  δεν συμμορφώθηκε με τους «νόμους και τους κανόνες» και τις ευαισθησίες του κοινού.

Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε το Instagram ότι μπλοκάρει τις αναρτήσεις συλλυπητηρίων για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε, ηγέτη της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

Instagram: Μπλόκαρε την πρόσβαση η Τουρκία – Καταγγέλλει λογοκρισία σε αναρτήσεις για τον Χανίγια

Η Τουρκία έχει καταγγείλει τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός και επέκρινε αυτό που αποκαλεί άνευ όρων υποστήριξη προς το Ισραήλ από τη Δύση.

Η μητρική του Instagram, Meta έχει συμφωνήσει να συμμορφωθεί με την τουρκική νομοθεσία και να διασφαλίσει την αποτελεσματική αφαίρεση αναρτήσεων και περιεχομένου

Διαμαρτυρίες για το Instagram

Η απαγόρευση των εννέα ημερών προκάλεσε διαμαρτυρίες από χρήστες και μικρές επιχειρήσεις που προσεγγίζουν τους πελάτες τους μέσω της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα δεδομένων Statista, η Τουρκία κατέχει την πέμπτη θέση στον κόσμο όσον αφορά τη χρήση του Instagram, με περισσότερους από 57 εκατομμύρια χρήστες, ακολουθώντας την Ινδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία και την Ινδονησία.

«Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεών μας με αξιωματούχους του Instagram, θα άρουμε το φραγμό πρόσβασης…αφού υποσχέθηκαν να εργαστούν μαζί για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας σχετικά με τη λογοκρισία που επιβάλλεται στους χρήστες», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Abdulkadir Uraloglu. ανάρτηση στο Χ.


«Έχουν επιτευχθεί σημαντικά κέρδη όσον αφορά την αύξηση της ασφάλειας στο ψηφιακό περιβάλλον στην Τουρκία, τη νομική συμμόρφωση, την προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών και την ανάπτυξη ενός δίκαιου μηχανισμού επιθεώρησης», είπε ο Uraloglu.

Η μητρική του Instagram, Meta έχει συμφωνήσει να συμμορφωθεί με την τουρκική νομοθεσία και να διασφαλίσει την αποτελεσματική αφαίρεση αναρτήσεων και περιεχομένου εάν φέρουν στοιχεία ορισμένων εγκλημάτων ή «τρομοκρατικής προπαγάνδας», είπε ο Uraloglu.

«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το Instagram αποκαθίσταται σε όλους τους κύριους παρόχους διαδικτύου της Τουρκίας μετά από εθνικό περιορισμό που εκτείνεται σε εννέα ημέρες. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απαγόρευση της χώρας σε μια μεγάλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τα τελευταία χρόνια», ανέφερε η παρακολούθηση Διαδικτύου NetBlocks.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία