Με κέρδη έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια σήμερα, προσπαθώντας να εξισορροπήσουν μετά από μια εβδομάδα έντονων πιέσεων και απότομης ανάκαμψης, ειδικά στην Ιαπωνία.  Ο δείκτης Nifty 50 της Ινδίας σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ, ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,46% για να κλείσει στις 7813,7 μονάδες.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε την ημέρα με άνοδο 1,15% φτάνοντας τις 2.618,30 μονάδες. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,08% στις 772,72 μονάδες.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,2%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Τα δύο σενάρια που καίνε τις αγορές

Τα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε επίπεδο τίτλων οι μετοχές του ινδικού πολυεθνικού ομίλου Adani Group έκλεισαν πτωτικά μετά την καταγγελία της εταιρείας Hindenburg Research με έδρα στις ΗΠΑ, που κατηγόρησε τον επικεφαλής της κύριας ρυθμιστικής αρχής αγοράς της χώρας για σύγκρουση συμφερόντων με τον όμιλο. Η ναυαρχίδα της εταιρείας Adani Enterprises σημείωσε πτώση σχεδόν 5% πριν ανακάμψει στο τέλος στο -1,4%.

Η Hindenburg ισχυρίστηκε ότι ο Madhabi Puri Buch, ο πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής αγοράς της Ινδίας, είχε στο παρελθόν επενδύσεις σε ορισμένα offshore funds που χρησιμοποιήθηκαν επίσης από την Adani Group, θέτοντας υπό αμφισβήτηση μια έρευνα για καταγγελίες απάτης κατά του όμιλου ετερογενών δραστηριοτήτων νωρίτερα φέτος. Ο Buch φέρεται να χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της έκθεσης αβάσιμους.

Από την άλλη, η αυστραλιανή εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης JB Hi-Fi σημείωσε άνοδο 8,33% μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για ολόκληρο το έτος.

Παρά την πτώση των καθαρών κερδών μετά από φόρους, η εταιρεία ανακοίνωσε ειδικό μέρισμα 80 αυστραλιανών λεπτών ανά μετοχή (53 σεντς ΗΠΑ ανά μετοχή), που κατέστη δυνατό μετά την «αυξημένη καθαρή ταμειακή θέση».

Επίσης, η μεγάλη νοτιοκορεάτικη εταιρεία κατασκευής τσιπ SK Hynix κέρδισε 3,21%. Στοιχεία από το υπουργείο βιομηχανίας της Νότιας Κορέας και την Κορεατική Ένωση Διεθνούς Εμπορίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Κυριακή έδειξαν ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους οι εξαγωγές τσιπ μνήμης της χώρας στην Ταϊβάν αυξήθηκαν κατά 225,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικών ΜΜΕ.

Σήμερα οι επενδυτές προσπάθησαν να αξιολογήσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και τη βιομηχανική παραγωγή από την Ινδία. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός του ΔΤΚ της Ινδίας θα μειωθεί απότομα στο 3,65% τον Ιούλιο, από 5,08% τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή της Ινδίας για τον Ιούνιο αναμένεται να ανέλθει στο 5,5%, ελαφρώς μειωμένη από 5,9% τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές