Ανοδικά για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται τη Δευτέρα το πετρέλαιο, επεκτείνοντας τα κέρδη μετά το ράλι άνω του 3% την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ αμβλύνθηκαν ενώ οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή στηρίζουν τις τιμές.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 38 σεντς, ή 0,4%, στα 80,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου των ΗΠΑ West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 0,6%, στα 77,36 δολάρια.

«Η υποστήριξη προέρχεται από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία των ΗΠΑ της περασμένης εβδομάδας, τα οποία αμβλύνουν τους φόβους για ύφεση στις ΗΠΑ», δήλωσε στο Reuters, ο αναλυτής της IG markets, Tony Sycamore.

Έρχονται οι αρκούδες στα commodities -Σορτάρουν τα hedge funds

«Υπάρχει επίσης μεγάλη ανησυχία για το πότε το Ιράν μπορεί να εκδικηθεί για τη δολοφονία των βασικών ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ από το Ισραήλ. Είναι θέμα πότε – όχι εάν».

«Η αγορά εξακολουθεί να περιμένει την απάντηση του Ιράν», δήλωσε ο επικεφαλής έρευνας εμπορευμάτων της ING, Warren Patterson.

«Η άμεση ανησυχία της αγοράς θα είναι οι επιθέσεις στην προμήθεια πετρελαίου και τις υποδομές του Ιράν», δήλωσε στο Bloomberg ο αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia, Vivek Dhar. Ακόμα κι έτσι, ο Dhar πρόσθεσε «Βλέπουμε τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου Brent να διαπραγματεύονται μεταξύ 75 και 85 δολαρίων το βαρέλι βραχυπρόθεσμα», σημειώνοντας ότι σε περίπτωση ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή οι τιμές θα εκτιναχθούν.

Άνοδος στο πετρέλαιο

Το Brent έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με άνοδο 3,7%, ενώ το WTI κέρδισε 4,5%, λόγω των υποστηρικτικών οικονομικών δεδομένων και των αυξημένων ελπίδων για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Τρεις κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο πληθωρισμός φαινόταν να μειώνεται αρκετά ώστε η Federal Reserve να μειώσει τα επιτόκια μόλις τον επόμενο μήνα.

Οι τιμές καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο τον Ιούλιο και οι εβδομαδιαίες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities