Έντονη νευρικότητα εμφάνισαν σήμερα οι ευρωγορές, με τους περισσότερους επενδυτές να αναλώνονται σε μικρές κινήσεις αναμένοντας τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ευρωαγορές: Διασώθηκε από τις πιέσεις των ευρωαγορών ο βρετανικός FTSE 100

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,01%, με τον κλάδο του πετρελαίου να κερδίζει 0,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,49% στις 8.208 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,06% στις 17.711 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,32% στις 7.246 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές προσπάθησαν να ακολουθήσουν τα βήματα των ομολόγων τους στην Ασία, όπου οι αγορές κινήθηκαν ως επί το πλείστον υψηλότερα. Ωστόσο, η επιφυλακτικότητα παρέμεινε καθώς οι αμερικανικοί δείκτες δέχονται πιέσεις, με τους επενδυτές να περιμένουν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Οι επενδυτές ελπίζουν να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση της κατάστασης της οικονομίας, μετά τους πρόσφατους φόβους για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας που τρόμαξαν τους traders και συγκλόνισαν την αγορά

Στο επίκεντρο είναι η ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ για τον Ιούλιο, την Τρίτη, ακολουθούμενη από τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή της χώρας την Τετάρτη, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις ότι η αύξηση των τιμών σταθεροποιείται.

«Συνολικά, μπορεί να υπάρχει μεταβλητότητα, αλλά γενικά πρόκειται για μια επαναφορά της αγοράς», σχολίασε ο Richard Kelly, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής στην TD Securities. «Ο Αύγουστος είναι πάντα μια τρομακτική περίοδος, υπάρχει χαμηλή ρευστότητα και όταν υπάρχουν κραδασμοί είναι δύσκολο για την αγορά να τιμολογήσει σωστά», πρόσθεσε.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους όμως, το μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (MPC) της Τράπεζας της Αγγλίας (ΤτΕ), Κάθριν Μαν, δήλωσε στους Financial Times σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα ότι εξακολουθεί να ανησυχεί για τους πιθανούς ανοδικούς κινδύνους για τον πληθωρισμό, παρόλο που παρέμεινε αμετάβλητος στο 2% τον Ιούνιο στη χώρα. Η Μαν προειδοποίησε ότι οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών ενδέχεται να αυξηθούν ξανά, προσθέτοντας ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να εξαφανιστούν οι πιέσεις στους μισθούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές