Έντονη νευρικότητα εμφάνισε σήμερα και η Wall Street, όπως και οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς δεν μπόρεσε να βρει στηρίξεις από τα επιλεγμένα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, την ώρα που η αγορά παραμένει επιφυλακτική ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό την προσεχή Τετάρτη.

Wall Street: Αναζητούν στηρίγματα οι αγορές, παραμένει η επιφυλακτικότητα

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,38% στις 39.348 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,01% στις 5.344 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,21% στις 16.780 μονάδες.

Τον Nasdaq βοήθησε η μετοχή της Nvidia, η οποία κέρδισε πάνω από 3,5%, μετά την εκτίμηση του CEO της Grasso Global, Steve Grasso, ότι οι μπορεί να επιστρέψει στα 120 δολάρια βραχυπρόθεσμα. «Αυτή είναι σίγουρα μια δυναμική μετοχή», δήλωσε ο Grasso στο CNBC.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της Starbucks σημείωσε άλμα 2,6% μετά την δημοσίευση της Wall Street Journal ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Starboard Value δημιούργησε μερίδιο στην αλυσίδα καφέ. Το Starboard του Jeff Smith προτρέπει τα Starbucks να λάβουν μέτρα για να αυξήσουν την τιμή της μετοχής τους, ανέφερε η Journal.

Άλμα 8,9% σημείωσε και η περιφερειακή τράπεζα KeyCorp, καθώς ανακοίνωσε μια επένδυση μειοψηφίας από την The Bank of Nova Scotia. Η Scotiabank θα λάβει το 14,9% της KeyCorp για περίπου 2,8 δισ. δολάρια σε μετρητά.

«Το συναίσθημα είναι εύθραυστο και οι διακυμάνσεις της αγοράς τείνουν να επιταχύνονται, επομένως δεν θα σοκαριστώ αν έχουμε άλλη μια εβδομάδα αναταράξεων», δήλωσε στο CNBC η Callie Cox, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στη Ritholtz Wealth Management. «Οι άνθρωποι αρχίζουν να προετοιμάζονται για ύφεση παρόλο που μια κρίση δεν έχει υλοποιηθεί. Έτσι, ένα ράλι ανακούφισης φαίνεται πιθανό εάν το υποστηρίξουν και τα οικονομικά δεδομένα», πρόσθεσε.

Οι επενδυτές ελπίζουν αυτή την εβδομάδα να αποκτήσουν μια καλύτερη αίσθηση της κατάστασης της οικονομίας, μετά τους πρόσφατους φόβους που προκάλεσε η επιβράδυνση της αγοράς εργασίας.

Την Τρίτη, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού Ιουλίου, ενώ την Τετάρτη αναμένεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή, όταν και θα αναζητηθεί η επιβεβαίωση ότι η αύξηση των τιμών συνέχισε να σταθεροποιείται. Οι λιανικές πωλήσεις Ιουλίου αναμένονται επίσης την Πέμπτη.

«Ένας άλλος γύρος καλών στοιχείων θα μπορούσε να βοηθήσει να κατευνάσει τους φόβους ότι η Fed δυνητικά αλλάζει την πλοκή της», είπε η Cox. «Οι επενδυτές έχουν βιαστεί να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με την οικονομία και τώρα θα αναλύσουν μια νέα δέσμη δεδομένων για να κρίνουν πόσο δικαιολογημένο είναι στην πραγματικότητα αυτό το sell off», ανέφερε.

«Οι λιανικές πωλήσεις και τα κέρδη των λιανοπωλητών μπορεί να δείχνουν ότι οι φόβοι για επιβράδυνση της αγοράς εργασίας είναι υπερβολικοί», πρόσθεσε. «Δεν έχουμε δει πάρα πολλές ανησυχητικές λεπτομέρειες για τον καταναλωτή των ΗΠΑ μέχρι τώρα, επομένως είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη το σύνολο των δεδομένων δαπανών αντί να υποκύπτει κανείς στα στοιχεία της αγοράς εργασίας», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street