Πιο κοντά στη ζώνη των 1.400 μονάδων βρέθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να καταφέρνουν εν μέσω χαμηλών συναλλαγών να επιβάλουν το ρυθμό τους, επιλέγοντας συγκεκριμένους τίτλους, όπως η ΔΕΗ και η Jumbo, ενώ θετικά λειτούργησαν και οι τράπεζες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με Jumbo και Cenergy συντηρεί τα κέρδη του

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,08% στις 1.398,20 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.384,64 μονάδων (+0,10%) και 1.399,97 μονάδων (+1,20%). Ο τζίρος ανήλθε στα 69,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,9 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,8 εκατ. τεμάχια αξίας 13,6 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,16% στις 3.404,58 μονάδες, ενώ στο +0,93% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.220,27 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,62% στις 1.231,91 μονάδες.

Stock picking με χαμηλές συναλλαγές

Όπως ήταν αναμενόμενο η αγορά περιορίστηκε σε ένα προσεκτικό stock picking χαμηλού ρίσκου, αναμένοντας επί της ουσίας τον τόνο από τις διεθνείς αγορές, οι οποίες δεν δίνουν ξεκάθαρα μηνύματα. Άλλωστε βρισκόμαστε στην καρδιά της θερινής περιόδου και η εγχώρια αγορά είναι στην εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Μόνο κάποιες κινήσεις αγοραστών έδειξαν να υπερτερούν, ειδικά σε τίτλους που δεν έχουν κάνει την τεχνική αντίδραση που αναμένετο από τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές.

Σε μια εβδομάδα που παραδοσιακά καταγράφονται οι χαμηλότεροι τζίροι στην ελληνική αγορά, οι λιγοστοί αγοραστές προσπάθησαν να κρατήσουν τα επίπεδα πέριξ των 1.390 μονάδων, προκειμένου να βελτιώσουν τις πιθανότητες ο γενικός δείκτης να δει και πάλι τις 1.400 μονάδες, μόλις μία εβδομάδα μετά την απώλεια τους. Βέβαια, η ρηχότητα της αγοράς, η οποία “αναδεικνύεται” κάθε χρόνο τέτοια εποχή καθιστά την όποια προσπάθεια αδύναμη.

Βέβαια, μέσα σε αυτό το κλίμα επισφάλειας, η UBS πρόσθεσε κάποια στήριξη στην εγχώρια αγορά με τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες αντέδρασαν θετικά, πλην της Alpha Bank. Θεωρεί, δε, τις αποτιμήσεις τους ιδιαίτερα ελκυστικές, με τις τιμές στόχους που έδωσε να δείχνουν περιθώριο ανόδου πάνω από 38%.

Παρόλα αυτά, οι ημέρες δεν στερούνται κάποιων νέων που μπορεί να ευνοήσουν τις διαφοροποιήσεις. Σήμερα το βράδυ, ο οίκος MSCI θα ανακοινώσει την τριμηνιαία ανασκόπηση των δεικτών του, με τις αλλαγές να αναμένονται να τεθούν σε εφαρμογή στις 2 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει βέβαια η αίσθηση ότι μπορεί να έχει και κάποιο ελληνικό ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΔΕΗ, Jumbo, Πειραιώς και Τιτάνας έκλεισαν με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Εθνική, Eurobank, Coca Cola, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ.

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Aegean, Alpha Bank, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτω, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος, με τη Λάμδα να κλείνει αμετάβλητη. Ήπια πτωτικά, στον αντίποδα, έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, Cenergy, Σαράντης, ΔΑΑ και ΕΛΧΑ, με την Autohellas να κλείνει στο -1,92%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών