Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου στους περισσότερους τίτλους εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδα αναχαιτίζοντας τις επιλεκτικές πιέσεις των πωλητών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,57% στις 1.391,19 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 31,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,4 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,54% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.383,80 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,56% στις 1.219,17 μονάδες.

Με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Σε μια εβδομάδα που παραδοσιακά καταγράφονται οι χαμηλότεροι τζίροι στην ελληνική αγορά, οι λιγοστοί αγοραστές προσπαθούν να κρατήσουν τα επίπεδα πέριξ των 1.390 μονάδων, προκειμένου να βελτιώσουν τις πιθανότητες ο γενικός δείκτης να δει και πάλι τις 1.400 μονάδες, μόλις μία εβδομάδα μετά την απώλεια τους. Βέβαια, η ρηχότητα της αγοράς, η οποία “αναδεικνύεται” κάθε χρόνο τέτοια εποχή καθιστά την όποια προσπάθεια αδύναμη.

Άλλωστε, η επιφυλακτικότητα είναι μεγάλη, την ώρα που και το κλίμα στην Ευρώπη δείχνει την ίδια τάση, με τους αγοραστές να αρνούνται να αναλάβουν μεγάλο ρίσκο εάν πρώτα δεν έχουν καλύτερη εικόνα από το μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας. Όπως μάλιστα συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές, οι αγοραστές δεν δείχνουν πρόθυμοι να εκτεθούν στον κίνδυνο εάν πρώτα δεν δουν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό την Τετάρτη.

Βέβαια, μέσα σε αυτό το κλίμα επισφάλειας, η UBS πρόσθεσε κάποια στήριξη στην εγχώρια αγορά με τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε στις ελληνικές τράπεζες. Θεωρεί, δε, τις αποτιμήσεις τους ιδιαίτερα ελκυστικές, με τις τιμές στόχους που έδωσε να δείχνουν περιθώριο ανόδου πάνω από 38%.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo ξεχωρίζει με το +2,58% που καταγράφει, ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Cenergy, Τιτάν, Εθνική, Coca Cola, Motor Oil και Βιοχάλκο. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Aegean, Eurobank, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα, η Autohellas, χάνει 1,05%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Σαράντης, ΔΑΑ και ΕΥΔΑΠ. Χωρίς μεταβολή είναι η Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών