Να βρει τις ισορροπίες του και να κινηθεί και πάλι προς τις 1.400 μονάδες προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τη μεταβλητότητα όμως και την χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εβδομάδας που ανοίγει, η οποία έχει και την αργία του Δεκαπενταύγουστου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,41% στις 1.389,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,7 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,37% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.378,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,15% στις 1.214,12 μονάδες.

Επιλεκτικές αγοραστικές κινήσεις στις αγορές της Ευρώπης- Εν αναμονή των στοιχείων στις ΗΠΑ

Προσεκτικό stock picking στο χρηματιστήριο Αθηνών

Η αγορά δείχνει να περιορίζεται σε ένα προσεκτικό stock picking χαμηλού ρίσκου, αναμένοντας επί της ουσίας τον τόνο από τις διεθνείς αγορές. Εντούτοις, τα μηνύματα της Δύσης από τις δύο όχθες του Ατλαντικού είναι διττά, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ανοδικές διαθέσεις, αλλά τα παράγωγα στις ΗΠΑ κινούνται πτωτικά, θολώνοντας το ήδη περίπλοκο περιβάλλον στο οποίο καλούνται να περιηγηθούν οι εναπομείναντες traders.

Όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε και οι συναλλαγές παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της θερινής περιόδου και η εγχώρια αγορά είναι στην εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου. Μόνο κάποιες κινήσεις αγοραστών δείχνουν να υπερτερούν ελαφρώς, ειδικά σε τίτλους που δεν έχουν κάνει την τεχνική αντίδραση που αναμένετο από τους βραχυπρόθεσμους επενδυτές.

Παρόλα αυτά, οι ημέρες δεν στερούνται κάποιων νέων που μπορεί να ευνοήσουν τις διαφοροποιήσεις. Σήμερα το βράδυ, ο οίκος MSCI θα ανακοινώσει την τριμηνιαία ανασκόπηση των δεικτών του, με τις αλλαγές να αναμένονται να τεθούν σε εφαρμογή στις 2 Σεπτεμβρίου. Υπάρχει βέβαια η αίσθηση ότι μπορεί να έχει και κάποιο ελληνικό ενδιαφέρον.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Jumbo, Motor Oil, Τιτάν και Ελλάκτωρ προσφέρουν στηρίγματα στην αγορά με τά άνω του 1% κέρδη τους, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Cenergy, Coca Cola, Eurobank, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Εθνική και ΔΑΑ.

Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 1,48%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, Alpha Bank και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή είναι οι Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών