Η Ali Cudby ξοδεύει πολύ χρόνο στο LinkedIn, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα για να δικτυωθεί και να βρει πελάτες για την επιχείρησή της διατήρησης πελατών. Αλλά πρόσφατα, βρίσκεται παγιδευμένη σε αυτό που πολλοί χρήστες περιγράφουν ως αυξανόμενο χάσμα γενεών στον ιστότοπο, αναφέρουν οι straitstimes.

Κάμαλα Χάρις: Στο πλευρό της ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής του LinkedIn

Το δίλημμα της Cudby είναι όλο και πιο κοινό για όσους αναζητούν εργασία και φιλόδοξους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν εδώ και καιρό το LinkedIn για να κυνηγήσουν εργασία και να χτίσουν τα δίκτυά τους.

Η αγορά εργασίας είναι υποτονική εδώ και μήνες και η ανεργία αυξάνεται καθώς οι φόβοι ύφεσης βγαίνουν στην επιφάνεια, ωθώντας όλο και περισσότερους ανθρώπους να ξεσκονίσουν τα βιογραφικά τους και να δημοσιεύσουν στον ιστότοπο που ανήκει στη Microsoft.

H πίεση της ΑΙ

Ταυτόχρονα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει εκτοξεύσει την αγορά εργασίας, επιτρέποντας στους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση για εκατοντάδες θέσεις και αυξάνοντας την πίεση να ξεχωρίσουν στο διαδίκτυο.

Η ανυπόμονη Gen Z

Όλο αυτό το διάστημα, μια αλλαγή… εποχής λαμβάνει χώρα καθώς μια πιο ψηφιακά ανοιχτή, ανυπόμονη Gen Z εισέρχεται στην αγορά εργασίας.

Προκαλεί μια συζήτηση για τους μακροχρόνιους χρήστες: Πόσο μακριά είναι πολύ μακριά στο LinkedIn;

«Οι συμβουλές που δίνουμε σε όλους είναι οι ίδιες: Ελάτε στο LinkedIn έτοιμοι να προσφέρετε – βοηθήστε τους ανθρώπους στην οικονομική τους πορεία συνεισφέροντας ό,τι γνωρίζετε για θέματα εργασίας που έχουν σημασία για εσάς”, δήλωσε ο κ. Dan Roth, αρχισυντάκτης και αντιπρόεδρος προϊόντων στην εταιρεία. « Όσο πιο ανοιχτός και αυθεντικός είσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνεις τους ανθρώπους να μιλούν και να ανταποκρίνονται», σημειώνει.

Αυτή την περίοδο, τα μέλη της Gen Z, γεννημένα περίπου από το 1997 έως το 2010, οδηγούν την ανάπτυξη των εγγραφών στο LinkedIn καθώς εντάσσονται όλο και περισσότερο στον επαγγελματικό κόσμο. Τροφοδοτούν επίσης τη μετατόπιση περιεχομένου στον ιστότοπο.

Το νέο «Facebook»

Η νεότερη γενιά βλέπει το LinkedIn περισσότερο σαν το αρχικό Facebook, το οποίο εμφανίστηκε στη σκηνή το 2004 ως ένα μέρος για να συνδεθείτε με φίλους και να μοιραστείτε φωτογραφίες, σύμφωνα με τον κ. Adam Kail, ιδρυτή της Harrison Gray Search and Consulting.

Το παλαιότερο κοινό στο LinkedIn, το οποίο ο κ. Kail εκτιμά ότι χρησιμοποιεί καθημερινά τα τελευταία 12 χρόνια, είναι συνηθισμένο σε μια πιο συντηρητική νοοτροπία που δίνει προτεραιότητα στις επιχειρήσεις. Η προσέγγιση της Gen Z τους κάνει να αμφισβητούν τη στρατηγική τους.

«Υπάρχουν ηλικιωμένοι που βλέπουν νέους να ανεβαίνουν και να παίρνουν πολλά likes», είπε. «Προσπαθούν να ακολουθήσουν, αλλά δεν είναι το σύνολο των δεξιοτήτων τους κατάλληλο, οπότε καταλήγει να φαίνεται πραγματικά αδέξιο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή