Η Meta, στην οποία ανήκουν τα Facebook, Instagram, WhatsApp και άλλα και η Universal Music Group (UMG ) ανακοίνωσαν μια «διευρυμένη παγκόσμια, πολυετή συμφωνία που θα εξελίξει περαιτέρω τις δημιουργικές και εμπορικές ευκαιρίες» για τους καλλιτέχνες της UMG και τους τραγουδοποιούς της Universal Music Publishing Group στο δίκτυο πλατφορμών της Meta, αναφέρει το Variety.

Paramount: Απολύει το 15% των εργαζομένων της στις ΗΠΑ

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά η ανακοίνωση αναφέρει ότι η νέα συμφωνία «αντικατοπτρίζει την κοινή δέσμευση των δύο εταιρειών για την προστασία των ανθρώπινων δημιουργών και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ότι οι καλλιτέχνες και οι συνθέτες αποζημιώνονται δίκαια».

Σημειώνει ακόμη ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την «αντιμετώπιση, μεταξύ άλλων, του μη εξουσιοδοτημένου περιεχομένου που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη και θα μπορούσε να επηρεάσει τους καλλιτέχνες και τους συνθέτες».

H UMG έγινε η πρώτη μεγάλη μουσική εταιρεία που αδειοδότησε τους καταλόγους ηχογραφημένης μουσικής και μουσικών εκδόσεων στις πλατφόρμες του Facebook

Η συμφωνία αφορά τις γνωστές πλατφορμες της Meta, Facebook, Instagram, Messenger, Horizon, Threads και, για πρώτη φορά, το WhatsApp, .

Στην ανακοινωση των δυο εταιρειών σημειώνεται επίσης ότι η νέα συμφωνία «διευρύνει τις ευκαιρίες νομισματοποίησης (να μεταφραστούν σε έσοδα)  για την UMG, τους καλλιτέχνες και τους συνθέτες της», συμπεριλαμβανομένου των βίντεο μικρής διάρκειας.

Οι πλατφόρμες του Facebook

Το 2017, η UMG έγινε η πρώτη μεγάλη μουσική εταιρεία που αδειοδότησε τους καταλόγους ηχογραφημένης μουσικής και μουσικών εκδόσεων στις πλατφόρμες του Facebook.

Η Tamara Hrivnak, Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων Μουσικής και Περιεχομένου της Meta, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την ανανέωση της συνεργασίας μας με την Universal Music Group και την Universal Music Publishing Group, οι οποίες είναι καινοτόμες για τη μουσική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά όσον αφορά την οικογένεια εφαρμογών της Meta.

Αυτή η συνεργασία βασίζεται στην αναγνώριση ότι η μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να συνδεθούμε και να φέρουμε τους θαυμαστές, τους καλλιτέχνες και τους τραγουδοποιούς πιο κοντά, όχι μόνο σε καθιερωμένες πλατφόρμες όπως το Instagram και το Facebook, αλλά και με νέους τρόπους στο WhatsApp, και όχι μόνο.

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στην ομάδα της Universal και ανυπομονούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στο μέλλον».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Λίβανος: Σε καθεστώς επιβίωσης η οικονομία της χώρας – Επάρκεια τροφίμων για πέντε μήνες
Διεθνή |

Με πληθωριστικό σπιράλ απειλείται ο Λίβανος - Επάρκεια τροφίμων για πέντε μήνες

Σε καθεστώς επιβίωσης η οικονομία του Λιβάνου - Φόβοι για εκτόξευση των τιμών - Τι αναφέρεται σε σημείωμα σημείωμα του γραφείου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Βηρυτό