Ο όμιλος του Ινδού δισεκατομμυριούχου Σουνίλ Μπάρτι Μιτάλ συμφώνησε να αγοράσει ποσοστό 24,5% της BT Group (πρώην British Telecom) από την Altice του Πάτρικ Ντράχι, σημειώνοντας ότι η επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον όμιλο τηλεπικοινωνιών και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Bharti Enterprises δήλωσε ότι ο διεθνής επενδυτικός της βραχίονας θα αγοράσει αμέσως το 10% των μετοχών της BT από την Altice και το υπόλοιπο αφού εξασφαλίσει τις απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις, όπως μεταδίδουν οι Financial Times. Η Bharti πρόσθεσε ότι δεν προτίθεται να υποβάλει προσφορά για το σύνολο της BT.

Πώς η Ινδία μετατρέπεται στη νέα Κίνα για τις πολυεθνικές

Η επένδυση αυξάνει το προφίλ του 66χρονου Ινδού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος δημιούργησε την περιουσία του στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Ινδίας. Η Bharti Airtel, το μεγαλύτερο μέρος της αυτοκρατορίας του, αναδείχθηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος της Ινδίας μετά από έναν άγριο πόλεμο τιμών που υποκίνησε ο δισεκατομμυριούχος Μουκές Αμπάνι το 2016 και ο οποίος έριξε αρκετούς αντιπάλους.

«Παρακολουθώ την BT για πολλά, πολλά χρόνια, είναι μια εταιρεία που έχει ένδοξο παρελθόν, έχει αυτή την τεράστια ποσότητα φυσικών υποδομών στο Ηνωμένο Βασίλειο«, δήλωσε ο Μίταλ σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, όπως σημειώνουν οι FT.

Η Bharti δήλωσε ότι στηρίζει την διευθύνουσα σύμβουλο της BT Άλισον Κίρκμπι, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και έχει προεδρεύσει μιας αύξησης σχεδόν 30% στη μετοχές του ομίλου χάρη σε έναν συνδυασμό περικοπών κόστους, υψηλότερου μερίσματος και βελτίωσης των ταμειακών ροών.

Το σύνολο του μεριδίου της Altice στην BT άξιζε περίπου 3,2 δισ. στερλίνες στο κλείσιμο της Παρασκευής, επισημαίνουν οι FT.

Παρά το πρόσφατο ράλι των μετοχών της BT, συμπεριλαμβανομένου ενός άλματος 6% τη Δευτέρα, η επένδυση στο πρώην μονοπώλιο τηλεπικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου αποδείχθηκε ζημιογόνα για την Altice.

Η Altice συμμετείχε για πρώτη φορά στην BT το 2021, αποκτώντας ποσοστό 12%, το οποίο αργότερα αύξησε σε 24,5%. Η Altice δανείστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις τράπεζες για να δημιουργήσει τη συμμετοχή της στην BT, η οποία έχει μειωθεί κατά περίπου 1 δισ. στερλίνες σε αξία από τότε που αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με υπολογισμούς των FT.

Η Drahi αντιμετωπίζει πιέσεις να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να μειώσει ένα σωρό χρέους άνω των 60 δισ. δολαρίων που συσσωρεύτηκε κατά την εποχή του φθηνού χρήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή