Δωρεάν διέλευση από σταθμούς διοδίων για τη διευκόλυνση των πυρόπληκτων χρηστών θα έχουν οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών αμφίπλευρα των διοδίων Αφιδνών και των πλευρικών διοδίων Καπανδριτίου, καθώς και των διοδίων της Αττικής Οδού, από τα Διόδια Μεταμόρφωσης (Κόμβος 8) με κατεύθυνση ανατολικά έως και το Αεροδρόμιο και το Μαρκόπουλο (τέρμα), όπως και από τον κόμβο Υ8 (Παλλήνη) της Περιφερειακής Υμηττού.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κατόπιν επικοινωνίας του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νέας Οδού & Κεντρικής Οδού, Ροδιανό Αντωνακόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Γιώργο Συριανό.

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Η φωτιά κατεβαίνει από Πεντέλη προς Βριλήσσια και Χαλάνδρι

Ειδικότερα, η δωρεάν διέλευση έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα διατηρηθεί έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα. Θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στις πληγείσες περιοχές

Αρκετές διακοπές ηλεκτροδότησης υπάρχουν αυτήν την ώρα στις περιοχές της Αττικής που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, σύμφωνα με ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Με δεδομένο ότι στα περισσότερα μέτωπα οι φωτιές είναι σε εξέλιξη, ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση όταν και εφόσον καταστεί δυνατή η πρόσβαση των συνεργείων του σε αυτές τις περιοχές προκειμένου να επιθεωρηθεί, να καταγραφεί και να αποκατασταθεί το σύνολο των ζημιών στο Δίκτυο.

Το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εταιριών βρίσκονται επί ποδός από την πρώτη στιγμή έναρξης της χθεσινής φωτιάς, ενώ περισσότεροι από 350 τεχνικοί στην ΒΑ Αττική είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης για την όσο ταχύτερα δυνατή επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών, ενώ αναλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από  όλη την Ελλάδα είναι επίσης σε ετοιμότητα για να συνδράμουν εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Υπουργείο Εργασίας : Σταματούν οι χειρωνακτικές εργασίες σε εξωτερικό χώρο εξαιτιας των πυρκαγιών στην Αττική
Επικαιρότητα |

Εγκύκλιος για παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους λόγω των πυρκαγιών

Εγκύκλιο για την υποχρεωτική παύση των χειρωνακτικών εργασιών σε εξωτερικό χώρο μέχρι και αύριο Τρίτη 13/8 εξέδωσε το υπουργειο Εργασίας και καλεί τους εργοδότες να προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Φωτιές: Σε «κόκκινο» συναγερμό η μισή Ελλάδα καθώς η Ευρώπη ψήνεται – Κίνδυνος για καλλιέργειες και δίκτυα ενέργειας
Επικαιρότητα |

Σε κίνδυνο καλλιέργειες και δίκτυα ενέργειας από τον καύσωνα - Επί ποδός η Ευρώπη

Τμήματα της ευρωπαϊκής ηπείρου αντιμετωπίζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυτό το καλοκαίρι - Η κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες και δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας