Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη και εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Βορειοανατολική Αττική, κατόπιν αιτήματος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), όλοι οι σημερινοί προγραμματισμένοι κατάπλοι και απόπλοι επιβατηγών πλοίων από και προς το λιμάνι της Ραφήνας, θα εκτρέπονται προς το λιμάνι του Λαυρίου.

Η αποεπιβίβαση επιβατών και οχημάτων θα γίνεται στο λιμάνι του Λαυρίου, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι επιβάτες και να διευκολυνθούν οι πυροσβεστικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Βαρνάβα και αργότερα επεκτάθηκε. Οι ελπίδες πλέον στρέφονται στα εναέρια μέσα. Το πύρινο μέτωπο έχει εξαπλωθεί φτάνοντας στην Πεντέλη, παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.  Μάλιστα, περίπου στις 05:30 δόθηκε εντολή να εκκενωθούν τα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης, στρατιωτικό νοσοκομείο 414 και Νταού Πεντέλης, ενώ ακολούθησαν μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στη γύρω περιοχή.

Δυστυχώς, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr η ένταση των ανέμων δεν θα είναι σύμμαχος των δυνάμεων πυρόσβεσης. Οι άνεμοι αναμένονται κατά διαστήματα ισχυροί με τις αντίστοιχες ριπές να εκτιμώνται στα 70 – 80 km/h.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024 στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Τα μέτωπα αυτήν στις 13.00 η ώρα

1. Μετά τη λίμνη Μαραθώνα με κατεύθυνση προς Αφίδνες

2. Από Γραμματικό προς Μαραθώνα

3. Πεντέλη από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς Στρατιωτικό Νοσοκομείο

4. Καλύτερη η εικόνα στη Νέα Μάκρη.

Σε όλα τα μέτωπα πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πολλά εναέρια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Φωτιές: Σε «κόκκινο» συναγερμό η μισή Ελλάδα καθώς η Ευρώπη ψήνεται – Κίνδυνος για καλλιέργειες και δίκτυα ενέργειας
Επικαιρότητα |

Σε κίνδυνο καλλιέργειες και δίκτυα ενέργειας από τον καύσωνα - Επί ποδός η Ευρώπη

Τμήματα της ευρωπαϊκής ηπείρου αντιμετωπίζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυτό το καλοκαίρι - Η κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες και δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας