Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στον Βαρνάβα και πλέον έχει κάψει πάνω από 30.000 στρέμματα.

Τρία είναι τα μέτωπα που η πυροσβεστική προσπαθεί να περιορίσει. Στο Γραμματικό, που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά έχει φτάσει κοντά στα πρώτα σπίτια, στην Ανατολή στη Νέα Μέκρη και στην Πεντέλη.

Λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης ο πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα και ήδη βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο όπου ενημερώθηκε για τη πορεία των μετώπων.

Όπως ενημερώθηκε το πιο επικίνδυνο μέτωπο είναι αυτό στην Ανατολή, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται σε λίγο προβεί σε δηλώσεις κάνοντας μία συνολική αποτίμηση της κατάστασης.

Νικόλαος Λαυράνος: «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και άκρως επιθετική»

Ο Νικόλαος Λαυράνος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, είπε πως έχουν σπεύσει στο σημείο ώστε να βοηθήσουν δυνάμεις και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και άκρως επιθετική. Αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση και αυτό δημιουργεί προβλήματα και στις επίγειες δυνάμεις και στα εναέρια μέσα. Τα πιο επικίνδυνα μέτωπα είναι τρία και σκοπός είναι να οριοθετηθεί όσο το δυνατόν γίνεται η φωτιά. Και στη συνέχεια να γίνει ένα καλύτερος έλεγχος της κατάστασης.

Το βασικό είναι να μη κινδυνέψει άνθρωπος. Τα πυροσβεστικά έφτασαν ταχύτατα, αλλά οι συνθήκες ήταν τέτοιες χθες που ακόμα και πέντε λεπτά να άργησαν, ήταν αργά για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Έχουν έρθει δυνάμεις(πυροσβέστες) από τα ξημερώματα από την ανατολική Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα. Είμαστε σε επιφυλακή».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα