Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη οργανώνεται για να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές στην Αττική. Η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοίνωσε μέσω του «Χ»: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας, καθώς μάχεται με καταστροφικές πυρκαγιές.

Η ΕΕ στέλνει υποστήριξη από τον στόλο της rescEU: δύο αεροπλάνα από την Ιταλία και ένα ελικόπτερο από τη Γαλλία. Επίσης, αναπτύσσονται πυροσβεστικά συνεργεία από την Τσεχία και τη Ρουμανία. Αυτή είναι η Αλληλεγγύη της ΕΕ στην πράξη.»

Κόλαση φωτιάς στην Αττική: Καίγονται σπίτια σε Πεντέλη, Βριλήσσια, Χαλάνδρι – Εκκενώνονται Διόνυσος και Καλέντζι

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος διαχείρισης κρίσεων, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής προστασίας, Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε μέσω του «Χ»: «Σε απάντηση στην ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ (UCPM) από την Ελλάδα, για τις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, η ΕΕ κινητοποιεί δύο αεροπλάνα από τον στόλο rescEU από την Ιταλία, ένα ελικόπτερο από το rescEU από τη Γαλλία και επίγειες ομάδες πυρόσβεσης από τη Ρουμανία και την Τσεχία.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Φωτιές: Σε «κόκκινο» συναγερμό η μισή Ελλάδα καθώς η Ευρώπη ψήνεται – Κίνδυνος για καλλιέργειες και δίκτυα ενέργειας
Επικαιρότητα |

Σε κίνδυνο καλλιέργειες και δίκτυα ενέργειας από τον καύσωνα - Επί ποδός η Ευρώπη

Τμήματα της ευρωπαϊκής ηπείρου αντιμετωπίζουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες αυτό το καλοκαίρι - Η κλιματική αλλαγή θέτει σε κίνδυνο καλλιέργειες και δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας