Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς κάλεσε σήμερα τον Ιρανό πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, να “κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί μια στρατιωτική κλιμάκωση” στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Γερμανία: Γιατί ο Σολτς δεν μπορεί να ξαναβάλει μπρος την οικονομία

Ο Όλαφ Σολτς «υπογράμμισε εκ νέου πως έχει έρθει η στιγμή να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και (για) την απελευθέρωση των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας» και να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή για μια αποκλιμάκωση στην περιοχή.

Η σπείρα της βίας στη Μέση Ανατολή πρέπει να σπάσει τώρα, καθώς οποιαδήποτε άλλη πορεία θα οδηγούσε σε ανυπολόγιστο κίνδυνο για τις χώρες και τους ανθρώπους στην περιοχή, φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος στον Ιρανό πρόεδρο.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Όλαφ Σολτς εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τον κίνδυνο ενός περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης σήμερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, έγινε γνωστό από έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Βερολίνο.

Ο Σολτς κατέστησε σαφές ότι η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει σθεναρά τις απειλές από το Ιράν, την οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο και άλλους σε βάρος της ασφάλειας του Ισραήλ και των πολιτών του, δήλωσε ο εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπίχνερ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Όλαφ Σολτς τόνισε ότι μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα συνιστούσε ένα «αποφασιστικό βήμα» προς μία αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος