
Την άμεση παύση των χειρωνακτικών εργασιών, καθιστά υποχρεωτική με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης , εξαιτίας των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Βορειανατολικής Αττικής.
Η απαγορευση θα ισχύσει μέχρι και αύριο Τρίτη 13/8 και το υπουργείο «καλεί τους εργοδότες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, στο πλαίσιο της θεσμικά προβλεπόμενης υποχρέωσής τους, να προστατεύουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Συγκεκριμένα:
Οι εργοδότες επιχειρήσεων που βρίσκονται σε περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές οφείλουν, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρ.32, ν.5053/2023, να συμμορφώνονται άμεσα με τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιες δημόσιες αρχές, ιδίως μέτρα που αφορούν στην υποχρεωτική εκκένωση ή την προληπτική απομάκρυνση πολιτών.
Βορειοανατολική Αττική
Για τους εργαζόμενους επιχειρήσεων που βρίσκονται στον Βορειανατολικό Τομέα Αττικής και για τις ημέρες Δευτέρα 12.08.2024 και Τρίτη 13.08.2024, καθίσταται υποχρεωτική η παύση εργασιών σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο, ενδεικτικά αναφερόμενες, εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα (delivery) κ.λπ.
Η παύση εργασιών δεν εφαρμόζεται σε δραστηριότητες που αφορούν σημαντικές και κοινωνικά κρίσιμες υποδομές στους τομείς της υγείας, των μεταφορών, της κοινής ωφέλειας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης (M.M.E), καθώς και των υπηρεσιών/εργασιών που είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων πυρκαγιών και την διάσωση και περίθαλψη ανθρώπων και ζώων. Η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της ζωής είναι και σε αυτές τις περιπτώσεις υποχρεωτική.
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την παύση εργασιών και τις σχετικές κυρώσεις, δείτε τη συνημμένη εγκύκλιο.
Η εγκύκλιος για την παύση εργασιών (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΥΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ _ ΒΑ ΑΤΤΙΚΗ_12.08.2024)


Latest News

Μητσοτάκης: Μειώσεις φόρων χωρίς να αποκλίνουμε από τη δημοσιονομική σταθερότητα
Από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών άνοιξε ο κύκλος επισκέψεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα υπουργεία

Παγκόσμια Ημέρα Νερού στις 22 Μαρτίου: Οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Κοραή
Ο Δήμος Αθηναίων και η Greenpeace δίνουν «Ραντεβού στις Βρύσες»για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Νέα ανάρτηση Δοξιάδη: Δεν ήταν στο χέρι του Πρωθυπουργού να μείνω ως υφυπουργός
Τι ανάρτησε στα social media ο Αρίστος Δοξιάδης μετά την παραίτηση του από μέλος της κυβέρνησης

Μητσοτάκης: Από το Οικονομικών ανοίγει σήμερα ο κύκλος επισκέψεων στα υπουργεία
Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό, το Σάββατο το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην οικονομία ως έναν τομέα που δίνεται προτεραιότητα

Παραίτηση Δοξιάδη: Τα 50 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπλοκή σε καρτέλ πριν ο «άριστος» Αρίστος υπουργοποιηθεί
Η παραίτηση Δοξιάδη κατάφερε να τελειώσει μια και καλή τις επικοινωνιακές εντυπώσεις του ανασχηματισμού. Η υπόθεση με το καρτέλ στα ξενόγλωσσα βιβλία, τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα 50 εκατ. ευρώ απ' το Ταμείο Ανάκαμψης.

Την Τρίτη οι συνομιλίες Τράμπ με Πούτιν για την Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τα ξημερώματα ότι σχεδιάζει να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Τρίτη.

Νέο μπλακ άουτ στην Κούβα
Συνεχίζεται το μπλακ άουτ στην Κούβα 24 ώρες μετά την ενεργειακή κατάρρευση

Τα πρώτα σύννεφα κοινωνικής δυσαρέσκειας για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του NBC
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, το 54%, αποδοκίμασε τους χειρισμούς του Τραμπ στην οικονομία,

ΗΠΑ: Φονικοί ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις νότιες και μεσοδυτικές πολιτείες
Καταστροφικοί ανεμοστρόβιλοι και τις καταιγίδες πλήττουν αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Βόρεια Μακεδονία: Στην Ελλάδα 18 εγκαυματίες από την τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο
Τη νοσηλεία όλων των εγκαυματιών από τη Βόρεια Μακεδονία που ζητήθηκε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας ανέλαβε η Ελλάδα