Σε 119,38 δισ. ευρώ,  ανήλθε ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας, το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σημειώνοντας αύξηση 5,7% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023, που είχε φτάσει σε 112,896 δισ. ευρώ.

Λιανεμπόριο: Αυξήθηκε κατά 14,3% τον Μάιο ο τζίρος

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2024 , σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023,  παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Κατασκευές, κατά 16,6%, ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού κατά 19,8% .

Εξέλιξη Τριμηνιαίου Κύκλου Εργασιών (σε χιλ. €) για το Σύνολο των Επιχειρήσεων της Οικονομίας – Πηγή : ΕΛΣΤΑΤ

Για το σύνολο των επιχειρήσεων της οικονομίας με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Ιούνιο του 2024 ανήλθε σε 33,790 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2,7% σε σχέση με τον Ιούνιο 2023, που είχε ανέλθει 32.910 δισ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Ιούνιο του 2024 σε σύγκριση με τον Ιούνιο 2023 παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία, κατά 19,4% αλλά και  οι επιχιερήσεις του τομέα Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης  με 11,6% , γεγονός που αντανακλά την εποχική ανοδο των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με κορυφαία την αύξηση των τουριστικών εσόδων.

Αντίθετα, τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του τομέα Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού, κατά 16,4%

Δείτε εδώ αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η συνένωση εταιρειών στον κλάδο των λιπασμάτων
Επιχειρήσεις |

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η συνένωση εταιρειών στον κλάδο των λιπασμάτων

Τι αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη μεταβολή ελέγχου επί της Κ. & Ν. Ευθυμιάδης από αποκλειστικό σε κοινό από τις εταιρίες Certis Belchim B.V. (Certis Belchim) και ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ μετά από ανάληψη δεσμεύσεων