Τη διανομή μερίσματος ποσού 0,0361 € ανά μετοχή και συνολικού ποσού πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία Μπλε Κέδρος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον πίνακα διανομής κερδών για την εταιρική χρήση 2023 και αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ποσού 0,0361 € ανά μετοχή και συνολικού ποσού 1.559.520 €. Δεδομένου ότι βάσει του αρθ. 50 παρ. 1 (β) Ν. 4548/2018 τα μερίσματα που αντιστοιχούν στις ίδιες μετοχές προσαυξάνουν το μέρισμα των λοιπών μετόχων, το τελικό ποσό του μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή θα προσαυξηθεί κατά το ποσό του μερίσματος που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η Εταιρεία κατά την ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος.

Cocomat: Πότε «πιάνουν δουλειά» οι σύμβουλοι για τις μελέτες κατεδάφισης του ξενοδοχείου στην Ακρόπολη

Το υπόλοιπο μη διανεμηθέντων κερδών θα μεταφερθεί στην επόμενη χρήση.

Οι ημερομηνίες

Όσον αφορά στη διαδικασία διανομής του μερίσματος χρήσης 2023 και το χρόνο διάθεσης αυτού η Γενική  Συνέλευση ενέκρινε τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος τη Δευτέρα 19.08.2024, οπότε οι μετοχές της Εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα πληρωμής μερίσματος.

Record Date την Τρίτη 20.08.2024, οπότε και θα διαμορφωθεί το Μητρώο Δικαιούχων κατά τα ανωτέρω.

Έναρξη καταβολής μερίσματος την Πέμπτη 22.08.2024 μέσω της Optima Bank Α.Ε. (πληρώτρια τράπεζα), βάσει των στοιχείων που θα παράσχει στην ως άνω πληρώτρια τράπεζα η ΕΛ.Κ.Α.Τ. ή/και το Χρηματιστήριο, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην χρηματιστηριακή νομοθεσία και τους κανονισμούς του Χρηματιστηρίου.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να ρυθμίσει κάθε σχετικό θέμα για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης.

Να μη χαθεί χρόνος

Την ίδια στιγμή, να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος στο project της «χειρουργικής κατεδάφισης» των τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη επιδιώκει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα έργου της Αποκεντρωμένης βρίσκεται σε επικοινωνία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (έχει αναλάβει τεχνικός σύμβουλος) και επεξεργάζονται τα τεύχη διακήρυξης του διαγωνισμού για την ανάδειξη του συμβούλου που θα αναλάβει να εκπονήσει τις μελέτες κατεδάφισης και όλα τα στατιστικά έργα που απαιτούνται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η συνένωση εταιρειών στον κλάδο των λιπασμάτων
Επιχειρήσεις |

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η συνένωση εταιρειών στον κλάδο των λιπασμάτων

Τι αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη μεταβολή ελέγχου επί της Κ. & Ν. Ευθυμιάδης από αποκλειστικό σε κοινό από τις εταιρίες Certis Belchim B.V. (Certis Belchim) και ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ μετά από ανάληψη δεσμεύσεων