Τον Αύγουστο του 2023, ο Tony Zavala προσλήφθηκε ως ειδικός γλωσσών AI για να βελτιώσει την απόδοση του Pi, ενός chatbot συνομιλίας. Αλλά ο Zavala, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν ως υπολογιστική γλωσσολόγος στο LinkedIn, δεν έψαχνε για δουλειά.

Ανακαλύφθηκε και «στρατολογήθηκε» χάρη σε έναν… πράκτορα τεχνητής νοημοσύνης που κατασκευάστηκε από την startup Moonhub με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Mubadala: Ο αγώνας του επενδυτικού fund για την διάσωση επενδύσεων άνω του 1 δισ. σε ευρωπαϊκές startups

Ένας υπεύθυνος προσλήψεων είχε παράσχει στην τεχνητή νοημοσύνη προδιαγραφές όπως «εμπειρία εργασίας με προϊόντα παρόμοια με το ChatGPT» και «τεχνική εμπειρία σε κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας» για να βρει το προφίλ του Zavala.

Πριν επικοινωνήσει ο υπεύθυνος προσλήψεων της Moonhub, ο Zavala είπε ότι δεν ήταν «ιδιαίτερα εξοικειωμένος» με το Inflection ή το άνοιγμα της θέσης εργασίας και είχε ακούσει μόνο το όνομα της εταιρείας παρεμπιπτόντως.

«Βοηθάμε τις εταιρείες να βρουν αυτούς που ονομάζουμε “το κρυμμένο ταλέντο”. Πολλές φορές [οι υποψήφιοι] δεν παίρνουν ενεργά συνέντευξη, αλλά μπορεί να ενδιαφέρονται παθητικά για μια συζήτηση», δήλωσε η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Moonhub, Nancy Xu.

Περιζήτητη η Moonhub

Από την έναρξή της τον Ιανουάριο του 2023, η Moonhub έχει εντάξει περισσότερους από 100 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων νεοσύστατων επιχειρήσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως η Inflection και η Anthropic, καθώς και άλλες νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως η Atomic AI, η Hippocratic AI και η You.com δήλωσε ο Xu στο Forbes.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση εκκίνησης από την Khosla Ventures και την GV με τη συμμετοχή των Time Ventures, Day One Ventures και επενδυτών αγγέλων όπως η Susan Wojcicki (πρώην CEO του YouTube), ο Mike Volpi (γενικός εταίρος της Index Ventures) και άλλοι.

Μέσα σε ένα χρόνο από την έναρξή της, η startup έχει καταγράψει έσοδα άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων, δήλωσε ο Xu, αλλά ο σκοπός της έγχυσης κεφαλαίου είναι να βελτιωθεί το προϊόν AI και να επεκταθεί η ομάδα.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορούν να αναζητήσουν το chatbot συνομιλίας της Moonhub για να βρουν εκατοντάδες σχετικούς υποψηφίους,

«Στην Anthropic, καθώς και στην Inflection, ήμασταν ένας από τους πρώτους συνεργάτες ταλέντων με τους οποίους συνεργάστηκαν», δήλωσε ο Xu στο Forbes. «Στην πραγματικότητα, στην περίπτωση της Anthropic, συνεργαστήκαμε μαζί τους πριν καν αποκτήσουν τον δικό τους εσωτερικό υπεύθυνο προσλήψεων».

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων μπορούν να αναζητήσουν το chatbot συνομιλίας της Moonhub για να βρουν εκατοντάδες σχετικούς υποψηφίους, τροφοδοτώντας το με πληροφορίες με βάση τα συμφραζόμενα, όπως η περιγραφή της θέσης εργασίας και οι πληροφορίες της εταιρείας.

Οι ειδικότητες

Μπορούν επίσης να εισάγουν προτροπές όπως «δείξτε μου άτομα στην Bay Area από κορυφαία σχολεία Ivy League» και να βρουν άτομα που εργάζονται σε παρόμοιες εταιρείες ή εταιρείες που χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες.

Οι εταιρείες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πρόσληψης της Moonhub για να προσλάβουν άτομα σε θέσεις εργασίας όπως επιστήμονες δεδομένων, μηχανικούς λογισμικού και διευθυντές μάρκετινγκ, αλλά οι πελάτες της Moonhub δεν περιορίζονται μόνο σε εταιρείες τεχνολογίας, δήλωσε ο Xu – περιλαμβάνουν επίσης την εταιρεία φροντίδας ηλικιωμένων LifeWorx, τον κατασκευαστή ηλεκτρικών σκαφών Navier και τον πάροχο χώρων στάθμευσης Diamond Parking.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups