Με κέρδη κατάφεραν να κλείσουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αν και ενδοσυνεδριακά δέχτηκαν αρκετές αναταράξεις, οι οποίες απορροφήθηκαν μετά τα τελευταία στοιχεία με τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τον κλάδο της υγείας να κερδίζει 1%.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,30% στις 8.235 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε κέρδη 0,45% στις 17.806 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,35% στις 7.275 μονάδες.

Wall Street: Στο «πράσινο» – Ανακούφιση από τις τιμές παραγωγού

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν τα στοιχεία μισθών του Ηνωμένου Βασιλείου που έδειξαν ότι οι αμοιβές, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου – το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2% από 4,4%, ανέφερε επίσης η ONS, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 4,5%.

Οι αγορές επί του παρόντος τιμολογούν με μεγάλη πιθανότητα περαιτέρω μειώσεις των βρετανικών επιτοκίων ύψους 50 μ.β. φέτος

Ο Jack Kennedy, ανώτερος οικονομολόγος στο Indeed job site, δήλωσε στο CNBC ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει «αρκετά ισχυρή» και ότι οι μισθολογικές πιέσεις αμβλύνονται μόνο σταδιακά, περιορίζοντας ενδεχομένως το επίπεδο νομισματικής χαλάρωσης που μπορεί να προσφέρει η Τράπεζα της Αγγλίας φέτος.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, θα είναι η πρώτη ανακοίνωση από τότε που η BOE μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Μετά από δύο μήνες στο 2%, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο δείκτης θα κινηθεί υψηλότερα, στο 2,3%.

Οι αγορές επί του παρόντος τιμολογούν με μεγάλη πιθανότητα περαιτέρω περικοπές επιτοκίων ύψους 50 μονάδων βάσης φέτος. Το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται επί του παρόντος στο 5%.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στη Γερμανία διαμορφώθηκε στις 19,2 μονάδες τον Αύγουστο, υποχωρώντας κατά 22,6 μονάδες σε σύγκριση με την μέτρηση του περασμένου μήνα, σύμφωνα με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών (ZEW). Ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης υποχώρησε τον Αύγουστο, φθάνοντας στις -77,3 μονάδες, σημειώνοντας πτώση κατά 8,4 μονάδες σε σχέση με τον Ιούλιο.

Ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης στη ζώνη του ευρώ ανέβηκε κατά 3,7 μονάδες στις -32,4 τον Αύγουστο, ενώ ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην περιοχή υποχώρησε κατά 25,8 μονάδες στις 17,9 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πάτησε» και πάλι τις 1.400 μονάδες το ΧΑ- Βαρίδι η Motor Oil

Θετικά έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατάφερε με τη βοήθεια των τραπεζών και της Cenergy να υπερκεράσει τις πιέσεις της Motor Oil και να «πατήσει», αν και αδύναμα, τη ζώνη των 1.400 μονάδων, μετά από μία εβδομάδα από την απώλεια της.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,36% στις 1.403,17 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.394,62 μονάδων (-0,26%) και 1.404,62 μονάδων (+0,46%). Ο τζίρος ανήλθε στα 82,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 0,3 εκατ. τεμάχια αξίας 4,2 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,40% στις 3.418,17 μονάδες, ενώ στο +0,57% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.232,93 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 1.241,80 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece