Νέα προσπάθεια να κινηθούν υψηλότερα κάνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο των τραπεζών να βοηθά στο να αντισταθμιστούν οι πιέσεις που δέχεται ο κλάδος των ταξιδιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,27% στις 8.232 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,34% στις 17.786 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,31% στις 7.273 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα είναι τα στοιχεία μισθών του Ηνωμένου Βασιλείου

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Pandora υποχωρούν κατά 3%, παρά το γεγονός ότι ανέφεραν ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και αύξησαν την καθοδήγηση των εσόδων για ολόκληρο το έτος.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο επίκεντρο σήμερα είναι τα στοιχεία μισθών αλλά και της ανεργίας του Ηνωμένου Βασιλείου που έδειξαν ότι οι αμοιβές, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου – το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2% από 4,4%, ανέφερε επίσης η ONS, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 4,5%.

Ο Jack Kennedy, ανώτερος οικονομολόγος στο Indeed job site, δήλωσε στο CNBC ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει «αρκετά ισχυρή» και ότι οι μισθολογικές πιέσεις αμβλύνονται μόνο σταδιακά, περιορίζοντας ενδεχομένως το επίπεδο νομισματικής χαλάρωσης που μπορεί να προσφέρει η Τράπεζα της Αγγλίας φέτος.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, θα είναι η πρώτη ανακοίνωση από τότε που η BOE μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Μετά από δύο μήνες στο 2%, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο δείκτης θα κινηθεί υψηλότερα, στο 2,3%.

Οι αγορές επί του παρόντος τιμολογούν με μεγάλη πιθανότητα περαιτέρω περικοπές επιτοκίων ύψους 50 μονάδων βάσης φέτος. Το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται επί του παρόντος στο 5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece