
Νέα προσπάθεια να κινηθούν υψηλότερα κάνουν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον κλάδο των τραπεζών να βοηθά στο να αντισταθμιστούν οι πιέσεις που δέχεται ο κλάδος των ταξιδιών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,8%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,27% στις 8.232 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,34% στις 17.786 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,31% στις 7.273 μονάδες.
Στο επίκεντρο σήμερα είναι τα στοιχεία μισθών του Ηνωμένου Βασιλείου
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Pandora υποχωρούν κατά 3%, παρά το γεγονός ότι ανέφεραν ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου και αύξησαν την καθοδήγηση των εσόδων για ολόκληρο το έτος.
Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Στο επίκεντρο σήμερα είναι τα στοιχεία μισθών αλλά και της ανεργίας του Ηνωμένου Βασιλείου που έδειξαν ότι οι αμοιβές, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου – το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων δύο ετών.
Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,2% από 4,4%, ανέφερε επίσης η ONS, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση 4,5%.
Ο Jack Kennedy, ανώτερος οικονομολόγος στο Indeed job site, δήλωσε στο CNBC ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει «αρκετά ισχυρή» και ότι οι μισθολογικές πιέσεις αμβλύνονται μόνο σταδιακά, περιορίζοντας ενδεχομένως το επίπεδο νομισματικής χαλάρωσης που μπορεί να προσφέρει η Τράπεζα της Αγγλίας φέτος.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, θα είναι η πρώτη ανακοίνωση από τότε που η BOE μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης. Μετά από δύο μήνες στο 2%, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι ο δείκτης θα κινηθεί υψηλότερα, στο 2,3%.
Οι αγορές επί του παρόντος τιμολογούν με μεγάλη πιθανότητα περαιτέρω περικοπές επιτοκίων ύψους 50 μονάδων βάσης φέτος. Το βασικό επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται επί του παρόντος στο 5%.


Latest News

Δεύτερη ημέρα ανοδικής αντίδρασης στη Wall Street, με το βλέμμα στη Fed
H Wall Street βρήκε στηρίγματα μετά από μια δύσκολη εβδομάδα, ενώ αναμένει και την απόφαση της Fed για τα επιτόκια την Τετάρτη

H «κρυφή γοητεία» των ιδιωτικών δωματίων της Wall Street - Οι συναλλαγές μακριά από τα φώτα
Αυξάνονται οι εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές που γίνονται σε ιδιωτικά δωμάτια - Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη διαφάνεια

Το κοβάλτιο της κινεζικής Lygend παρακάμπτει τους δασμούς Trump μέσω... Ινδονησίας
Το καθεστώς των δασμών που επιβάλουν οι ΗΠΑ ωθεί όλο και περισσότερους αγοραστές να στραφούν για κοβάλτιο στην Ινδονησία

Κανονικά η συνεδρίαση της 18ης Μαρτίου στο ΧΑ - Πού οφείλονταν τα τεχνικά προβλήματα
Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της επανεμφάνισης του προβλήματος στο ΧΑ

Αμερικανικά ομόλογα: Υποχωρεί η απόδοση του δεκαετούς μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις
Εντείνονται οι ανησυχίες για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας

Στο «πράσινο» ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,78% στις 550,85 μονάδες

Υπουργείο Οικονομικών: Πρωτοβουλία Πιερρακάκη για ψηφιακή αναβάθμιση του ΧΑ
Η ανακοίνωση του υπουργείου μετά την τεχνική δυσλειτουργία στο ΧΑ

Πρόωρο κλείσιμο στο ΧΑ λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων - Χωρίς συναλλαγές σχεδόν 3ώρες
Η διοίκηση της ΕΧΑΕ ενημέρωσε τα μέλη της ότι αγορά θα επαναλειτουργήσει μόνο για να υπολογισθούν οι τιμές κλεισίματος

Ανοδικά οι τιμές του πετρελαίου μετά την αμερικανική επίθεση στους Χούθι
Η δέσμευση των ΗΠΑ για συνέχιση των επιθέσεων και τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα τροφοδοτούν την άνοδο του πετρελαίου

Καμία συναλλαγή στο ΧΑ, λόγω τεχνικού προβλήματος - Ανεστάλη η συνεδρίαση μέχρι τις 17.20
Οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών σταμάτησαν με τον γενικό δείκτη να γράφει κέρδη 0,19% στις 1.696,85 μονάδες και τον τζίρο στα 110,8 εκατ. ευρώ