Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς ο πληθωρισμό χονδρικής κινήθηκε τον Ιούλιο χαμηλότερα από τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Η απόδοση του 10ετούς μειώθηκε κατά περίπου 2 μονάδες βάσης στο 3,89% και του 2ετούς κατά 2 μονάδες βάσης στο 3,99%.

Carry trade: Δεν έχει τελειώσει ο κύκλος του- Τι υποστηρίζουν και προτείνουν στρατηγικοί αναλυτές

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI), ο οποίος μετρά τις τιμές πώλησης  αγαθών και υπηρεσιών, αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, ανέφερε το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Εξαιρουμένων των  τροφίμων και ενέργειας, ο δομικός PPI παρέμεινε σταθερός.

«Δεν υπάρχει τίποτα σε αυτά τα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η Fed θα έχει δισταγμό να μειώσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα», εκτιμά ο Ian Lyngen, επικεφαλής των αμερικανικών επιτοκίων της BMO. «Τούτου λεχθέντος, η αυριανή ενημέρωση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών είναι πολύ πιο σχετική με τις βραχυπρόθεσμες προσδοκίες της πολιτικής».

Τα στοιχεία θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν υποδείξεις για το εάν η Fed είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο

Ο PPI είναι η πρώτη από τις δύο βασικές εκθέσεις για τον πληθωρισμό αυτή την εβδομάδα, με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να αναμένεται την Τετάρτη. Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά και τους δύο δείκτες για υποδείξεις σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, ειδικά καθώς οι ανησυχίες για το εάν οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εισέλθουν σε ύφεση έχουν προκαλέσει αναταραχή στην αγορά τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα στοιχεία θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν υποδείξεις για το εάν η Federal Reserve είναι πιθανό να μειώσει τα επιτόκια όταν συνεδριάσει τον Σεπτέμβριο. Στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο, η κεντρική τράπεζα άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά ανέφερε ότι ανάλογα με την εξέλιξη του πληθωρισμού και της αγοράς εργασίας, θα μπορούσε να υπάρξει μείωση τον Σεπτέμβριο.

Μετά την πρόσφατη αναταραχή της αγοράς και την οικονομική αβεβαιότητα, προέκυψαν επίσης ερωτήματα σχετικά με το εάν η Fed θα έπρεπε να έχει ήδη αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια για να αποφύγει μια σκληρή προσγείωση της οικονομίας. Οι αγορές αναμένουν ευρέως μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αλλά οι έμποροι φαίνονται διχασμένοι σχετικά με το πόσο μεγάλη αναμένουν να είναι η μείωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece