Με ένα ράλι ανακούφισης υποδέχτηκε η Wall Street τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στη χώρα, καθώς δημιούργησαν προσδοκίες για τα περιθώρια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve, αφού έδειξαν ήπια αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

Wall Street: Στο «πράσινο» – Ανακούφιση από τις τιμές παραγωγού

Ειδικότερα, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 1,04% στις 39.765 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 1,68% στις 5.434 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,43% στις 17.187 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Home Depot σημείωσαν πτώση 1,2% μετά τη μείωση των προοπτικών πωλήσεων ολόκληρου του έτους από τη διοίκηση.

Από την άλλη, η μετοχή των Starbucks αυξήθηκε περισσότερο από 21% αφού η αλυσίδα καφέ επέλεξε τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Chipotle, Brian Niccol, ως τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλό της. Η μετοχή της Chipotle έχασε περισσότερο από 4%.

Την ίδια ώρα, υποστηρικτικά λειτούργησε η ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,1% τον περασμένο μήνα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης να αυξανόταν κατά 0,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις συναινετικές εκτιμήσεις του Dow Jones.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα έχει αύξηση 0,2% τον Ιούλιο, από πτώση 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να δώσουν σε μια αβέβαιη αγορά κάποια κατεύθυνση μετά τις μεγάλες διακυμάνσεις της περασμένης εβδομάδας.

«Τα σημερινά δεδομένα PPI δίνουν περαιτέρω στοιχεία ότι η νομισματική σύσφιξη έχει επηρεάσει τον πληθωρισμό, ειδικά στις υπηρεσίες», δήλωσε ο David Russell, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής στη TradeStation.

Από την άλλη, σύμφωνα με τον Barry Bannister, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της Stifel, ο στόχος της Federal Reserve για ετήσιο πληθωρισμό 2% μπορεί να είναι ένα «όνειρο».

Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε και η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) ο Δείκτης Αισιοδοξίας των Μικρών Επιχειρήσεων έφτασε τις 93,7 τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 2,2 μονάδων από τον προηγούμενο μήνα και την υψηλότερη ένδειξη από τον Φεβρουάριο του 2022.

Παρά τη βελτίωση, ο δείκτης παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 50 ετών των 98 μονάδων για 31ο συνεχόμενο μήνα. Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι μια σημαντική πρόκληση, καθώς το 25% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων τον προσδιορίζει ως το κύριο θέμα τους, σημειώνοντας αύξηση τεσσάρων μονάδων από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street