Ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να παίρνουν ώθηση από τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στη χώρα, ενόψει των στοιχείων που αναμένονται για τον πληθωρισμό τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,68% στις 39.623 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,95% στις 5.395 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,29% στις 16.996 μονάδες.

Ομόλογα ΗΠΑ: Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις μετά τον πληθωρισμό χονδρικής

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Home Depot σημειώνουν πτώση 2% μετά τη μείωση των προοπτικών πωλήσεων ολόκληρου του έτους από τη διοίκηση.

Από την άλλη, η μετοχή των Starbucks αυξήθηκε περισσότερο από 10% αφού η αλυσίδα καφέ επέλεξε τον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της Chipotle, Brian Niccol, ως τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλό της. Η μετοχή της Chipotle χάνει περισσότερο από 9%.

Το βλέμμα στον πληθωρισμό

Την ίδια ώρα, υποστηρικτικά λειτουργεί η ανακοίνωση για τον δείκτη τιμών παραγωγού, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,1% τον περασμένο μήνα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι ο δείκτης να αυξανόταν κατά 0,2% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τις συναινετικές εκτιμήσεις του Dow Jones.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή που αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα έχει αύξηση 0,2% τον Ιούλιο, από πτώση 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να δώσουν σε μια αβέβαιη αγορά κάποια κατεύθυνση μετά τις μεγάλες διακυμάνσεις της περασμένης εβδομάδας.

Ο Δείκτης Αισιοδοξίας των Μικρών Επιχειρήσεων έφτασε τις 93,7 τον Ιούλιο

«Η αγορά είχε βρεθεί σε επίπεδα oversold την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι επιμέρους μετρήσεις, όπως το ποσοστό των τίτλων που κράτησαν τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, δεν ήταν ανησυχητικό, κάτι που απλώς υποδηλώνει ότι πραγματικά δεν είδαμε ένα flush», σχολίασε ο Cameron Dawson, επικεφαλής επενδύσεων στο NewEdge Wealth.

Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε και η Εθνική Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) ο Δείκτης Αισιοδοξίας των Μικρών Επιχειρήσεων έφτασε τις 93,7 τον Ιούλιο, σημειώνοντας αύξηση 2,2 μονάδων από τον προηγούμενο μήνα και την υψηλότερη ένδειξη από τον Φεβρουάριο του 2022.

Παρά τη βελτίωση, ο δείκτης παραμένει κάτω από τον μέσο όρο των 50 ετών των 98 μονάδων για 31ο συνεχόμενο μήνα. Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι μια σημαντική πρόκληση, καθώς το 25% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων τον προσδιορίζει ως το κύριο θέμα τους, σημειώνοντας αύξηση τεσσάρων μονάδων από τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street