Σε χαμηλές ταχύτητες κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί τις πιέσεις στη μετοχή της Motor Oil, η οποία μάλιστα έχει διακινήσει και το ¼ του μέχρι τώρα τζίρου, στη σκιά της εξόδου της από τον Standard Greece του MSCI.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,04% στις 1.398,71 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.408,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,64% στις 1.239,84 μονάδες.

Χαμηλά οι συναλλαγές

Η αγορά έχει εστιάσει στη μετοχή της Motor Oil, η οποία όχι μόνο συντηρείται με απώλειες άνω του 3%, αλλά έχει διακινήσει πάνω από 8 εκατ. ευρώ. Ήδη παρατηρεί άλλωστε τάση εκροής χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece και να την μεταφέρει στον Small Cap. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 2ας Σεπτεμβρίου, εντούτοις μέχρι τότε θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις στις θέσεις, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα επωφεληθούν οι υπόλοιπες εννέα του σχετικού δείκτη.

Πέραν όμως της περίπτωσης της Motor Oil, η αγορά δείχνει να σκοντάφτει στην παγκόσμια αβεβαιότητα, εξου και οι αρνητικές της αποδόσεις. Μάλιστα, παρά την προσπάθεια των τελευταίων ημερών, η αγορά χάνει πάνω από 5% από την αρχή του Αυγούστου, μέγεθος που απαιτεί ισχυρούς καταλύτες και αύξηση των συναλλαγών για να ανατραπεί.

Κάτι που δεν αναμένεται, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, όταν μάλιστα και οι διεθνείς αγορές αναμένουν τα στοιχεία από τον πληθωρισμό στις μεγάλες οικονομίες, πρωτίστως στις ΗΠΑ την Πέμπτη. Έτσι περίοδος που διανύουμε τις τελευταίες συνεδριάσεις απαιτεί εγρήγορση, αλλά υπομονετικές και μετρημένες κινήσεις.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil χάνει 3,12%, με τις Λάμδα, Τιτάν, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Autohellas, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή να κινούνται ήπια πτωτικά.

Στον αντίποδα, Jumbo και Πειραιώς σημειώνουν κέρδη 1,61% και 1,23% αντίστοιχα, με τις Εθνική. Cenergy, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΔΑΑ να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης και η Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Υπό το βάρος της Motor Oil – Μάχη για τις 1.400 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Υπό το βάρος της Motor Oil κινείται ο Γενικός Δείκτης - Μάχη για τις 1.400 μονάδες

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece