Υπό το βάρος της βουτιάς της Motor Oil, αλλά και των πιέσεων της κατοχύρωσης των κερδών της ΔΕΗ, βρίσκεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να μην χάσει την επαφή με τις 1.400 μονάδες, αν και η ανάκτησή τους δείχνει αβέβαιη στην παρούσα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,06% στις 1.397,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.404,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,28% στις 1.235,34 μονάδες.

Ο ρόλος της Motor Oil

Η μετοχή της Motor Oil δείχνει να βρίσκεται υπό τη μεγάλη πίεση της εξόδου αρκετών χαρτοφυλακίων, μετά την αναπάντεχη απόφαση του οίκου MSCI να την αφαιρέσει από τον δείκτη Standard Greece και να την μεταφέρει στον Small Cap. Οι αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 2ας Σεπτεμβρίου, εντούτοις μέχρι τότε θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις στις θέσεις, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι θα επωφεληθούν οι υπόλοιπες εννέα του σχετικού δείκτη.

Πέραν όμως της Motor Oil, ο τραπεζικός κλάδος έστω και περιορισμένα, μαζί με τις Jumbo, Cenergy και ΕΛΧΑ προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς, με την αγορά να μην χάνει την επαφή της με τις 1.400 μονάδες. Ένα επίπεδο που είναι δύσκολο να διαπεραστεί στην παρούσα, αλλά είναι πολύτιμη η παραμονή του δείκτη πάνω από τις 1.373 μονάδες, όπου συγκλίνουν ο εκθετικός και ο απλός κινητός των 200 ημερών.

Πάντως, όπως παρατηρεί και η Hellas Fin, από την περασμένη Τρίτη και συντονισμένα με την ανοδική αντίδραση των παγκόσμιων αγορών, ο δείκτης έδωσε επιτυχή μάχη να υπερβεί τον μακροχρόνια σημαντικό μέσο όρο των 200 ημερών. Για τις επόμενες ημέρες αναμένει συνέχιση των ανοδικών προσπαθειών για προσέγγιση των επιπέδων 1.410 και 1.425 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil χάνει 3,30%, με την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ να είναι στο -1,46% και -1,04% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Autohellas, ΔΑΑ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ η Coca Cola είναι αμετάβλητη.

Στον αντίποδα, η Jumbo κερδίζει 1,26%, με τις Cenergy, ΕΛΧΑ, Σαράντη, Εθνική, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, Πειραιώς, Aegean, Eurobank, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και ΟΠΑΠ να κινούνται ήπια ανοδικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών