Σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης 13 Αυγούστου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στον απόηχο της φωτιάς στην Αττική που κατέκαψε πάνω από 100.000 στρέμματα.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, ενώ θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει δεχθεί σφοδρά πυρά για την απουσία του τις κρίσιμες ώρες που βίωσαν οι κάτοικοι των περιοχών που δέχθηκαν πλήγματα από την πύρινη λαίλαπα.

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες κτιρίων

Ταυτόχρονα, τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιούν από χθες Δευτέρα αυτοψίες στα κτίρια με ζημιές από τη φωτιά στην Αττική.

Χθες ήταν στον δήμο Μεγαραίων. Σήμερα έχουν ξεκινήσει από το πρωί σε περιοχές των δήμων Μαραθώνα, Πεντέλης, Παλλήνης και Ραφήνας – Πικερμίου, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης με τους δήμους. Αυτή τη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί 20 κλιμάκια αυτοψιών της ΓΔΑΕΦΚ.

«Το έργο συνεχίζεται όλη την ημέρα καθώς και τις επόμενες, ανάλογα και με τις υποδείξεις των δήμων για τα ζημιές σε κτίρια», σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση.

Εκκενώθηκαν 45 οικισμοί, είπε ο Κικίλιας

«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο 40 ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, αλλά διάσπαρτες εστίες», τόνισε νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, για τη φωτιά στην Αττική.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι το νέο δόγμα που προβλέπει τη χρήση των drones, μπροστά στις συνθήκες που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική, συνάντησε μεγάλες δυσκολίες, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Πάνω από 700 πυροσβέστες επιχειρούν

Ανέφερε ότι πήραν μέρος 702 πυροσβέστες, 27 ομάδες δασοκομάντος, 199 οχήματα, 35 εναέρια μέσα (17 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία για το συντονισμό τους), εθελοντές, αστυνομία, στρατός, δασάρχες και δασικοί εργάτες, η περιφέρεια Αττικής, δήμοι και με τη βοήθεια του 112, εκκένωσαν και διέσωσαν 45 περιοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα